Empire at War Stargate Mod po Lanu

Zdravím prosím o radu. Mam tri pocitace propojene pres swith na jednom mam 2 systemy win7 na C a XP home na D ze ktereho hraji hry. Na ostatnich mám XP prof a chci hrát tu hru po LANU na multak. Ty dva pocitace s XP prof se vidi a hrát lze ale ten treti kterej je z nic nejlepsi to vubec nevidi pritom jsem daval tu hru odblokovat a bez vysledku, ani preinstalace hry nepomohla a verze sou naprosto shodne. Nejradsi bych ten pocitac vyhodil z okna ty dva sou cca za 4-8k a funguji ten novej za 30 a nespolupracuje. Vubec nechapu proc to nejde. Kdyz ty dva v podstate sunky jit muzou a je to zapojene do swit vsechno stejne. Pritom jhine hry jdou, normalne bych rekl ze to je hrou ale kdyz se dva vidi a treti ne...
Diky za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a v kterém systému tam teda spouštíš tu hru? bezproblému ve switchi hraju s kamarády a to já mám netbook s W7, druhý notebook s vistama a třetí megakompa s Xpčkama :P v systémech to nebude (a nechápu potřebu XP na hry když nevím o ničem, co by na W7 nešlo stejně jako na XP :P )..

o jakou hru se jedná?

Obrázek uživatele Apofis

Jedna se o Empire at War s modifikací na Stargate, smotny hra bez modu jde ale ta modifikace proste nenajde ten treti comp. Mod jde v klidu na tech starejch compech (XP prof) ale ten novej kde mám XP home a win 7 mi to vubec neukaze protihrace oni se vidi ale ja je nevidim a oni mne take ne.

Xp na hry pouzivam protoze u win7 treba NHL09 me nefunguji patche, Empire Earth nechce facit. Win 7 pouzivam na praci, net a filmy/hudbu XP na hry. Tudiž hry spouštím v XP.

EDIT by TOBiAS: citaci (quote) používej jen v případě, že by nebylo jasné, ke komu mluvíš, resp na co reaguješ ;)

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkoušel jste jiné hry na síti? Zkoušel jste PINGovat ten nejPC?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to že máš v jednom počítači i W7 by ty XPčka ani nepoznaly, takže to problémem nebude.. ale víš co bude problém? Profiky a Homy nikdy nebyly kompatibilní (v té době to prostě nebylo potřeba)

resp ne že by nebyly kompatibilní, ale byly to dycky jen problémy.. pomohlo by ti mít na všech Profíky nebo na všech Homy..

nebo máš vyzkoušeno, že to mezi home a profi už někdy fungovalo?

bohužel sítě jsou pro mě neznámá a zrovna s tuto kombinací mám jen špatné zkušenosti, W7 forewer!

co když zkusíš zrovna jen toho EaW spustit ze sedmiček? pak by jsi kolegy mohl vidět..

Obrázek uživatele Apofis

Když to spustím z těch win 7 tak to nevidí ani ten klasickej EaW. Ty Xp jdou všechny hry kromě toho módu. U těch win 7 to u sposty her vyžaduje nějaký gamespy (antivir mi to označuje jako vir tak to zásadně neinstaluji) Pod těma 7 mi také spousta her jde jako když nejde, seká se to, nejdou tam skiny apod.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mě jde tedy všechno, ale je pravda, že jednak množina všechno je velmi omezená a jednak nepříliš používám mody..

no pak snad že by ten mod byl prostě najký ještě méně kompatibilní než původní hra..

bohužel už si to nijak jinak neumím vysvětlit.. :shock: to už bych asi musel vidět..

pokud v té hře hraješ přes LAN, tak gamespy nepotřebuješ, ale GameSpy je klasický program, který zprostředkovává hraní skrze net s ostatními.. některé hry se připojují manuálně přes GS (třeba NFS HP2), některé jen využívají jeho služby (FlatOut 2 -> "powered by gamespy"), většina dnešních her už má vlastní služby, ovšem jak je to u EaW nevím..
každopádně pro LAN hru nic takového nepotřebuješ, pouze počítače spojit do sítě LAN přes switch a zvolit mód hry LAN..

máš tam alespoň nějakou hru, která ti takto funguje? třeba Warcraft III, Half LIfe2? ty mám ověřené že přes switch prostě lítají v kombinaci W7 + Vista + XP Home - počítače se sice v síti nevidí (Vista s W7 jo), ale ve hrách se vidí bez problémů.. Navíc třeba Blur už mám vyzoušený přes virtuální LAN (Tunngle - něco jako Hamachi) v kombinaci XP Home + W7

Obrázek uživatele Apofis

Přes LAN na XP-XP-7 mi jde jen Counter strike, Age of Mythology a Company of heroes. Na XP-XP-XP mi jde jeste Statrek Legacy, Jedi knight, Empire earth 2 a Alien vs Predator

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tedy, bylo by fajn, kdyby jsi si stahnul (určitě velmi malý) Half Life 2 a zkusil ten na xp-xp-w7 abych měl aspoň jistotu, že to co funguje mě funguje i tobě.. ať aspoň něco vyloučíme a to že si systémy prostě nepovídají..

Obrázek uživatele TheALuminium

Co kdybyste pánové neignorovali také můj příspěvek? Mimochodem propojení XP Profi a Home nebyl problém od dob vyšších service packů, takže pokud je máte nainstalované, tak by problém být vážně neměl.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.