Tři problémy s tv tunerem AVer Media A188

Mám tři věci ohledně tv karty PCI-E A188 od Aver media.

1) Formát názvu nahrávaného souboru
Když naplánuju nahrávání souboru, můžu v plánu přiřadit nahrávce jakýkoli název. Ve složce, do které se pořady nahrávají, se ale objeví jen změť číslic, označující datum a čas nahrávky, navíc ještě bez mezer. Např. 2011043020000. Nikde v nastavení jsem nenašel, jak to změnit. Měl jsem předtím od averu kartu A16D, kde jsem mohl určit, jak bude formát názvu vypadat. Bylo by tam např. 0430 200000 jméno pořadu (které jsem určit v plánování nahrávání). Tady to umí jen změť čísel.

2) U některých kanálů nejede zvuk
Žiju v oblasti s přesahem DVB-T signálu polské televize. Polských kanálů máme víc než českých, všechny fungují, pokud jde o obraz, výborně, a většina i zvukově. Ovšem TVP1 a TVP2 nemají zvuk. Ostatní polské jsou bez problému. Má někdo stejný nebo podobný problém?

3) Některé nastavené nahrávání nenahrává
Nastavené nahrávání v některých případech nefunguje. Z některých kanálů, ať už rozhlasových nebo televizních, karta nenahrává, resp. nahraje jen několik sekund. Např. z ČRo Leonardo - výsledný soubor má 7 kB, dnes jsem nastavil nahrávání z Nova Cinema a soubor má velikost 1,25 MB a délku 2 sekundy.
Čím to je, jak to rozchodit?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Důležité je mít oficiální program od výrobce karty pro nahrávání a také operační systém, který kartu a software podporuje.. Pokud to nejde z technických důvodů zařídit, musíš vyzkoušet jiný software pro nahrávání (existují jich spousty).

Obrázek uživatele MarioF87

Tato tv karta má aplikaci AVer Media Center 3D, nic jiného oficiálního k ní není (i když pochopitelně na ní funguje i software pro předchozí A16D). Navíc mám úplně nejnovější verzi softwaru i ovladače.
S operačními systémy se to má tak (pravda, mohl jsem to napsat předem, ale nepovažoval jsem to za nutné):

Mám dual systém, xp profi sp 3. Zde karta nahrává i z Čro Leonardo, aspoň většinou, problém s názvem nahrávky a se zvukem z TVP 1 a TVP 2 je ale stejný.
A Windows 7 Ultimate SP 1. Tam se vyskytují všechny tři popsané problémy.

Ještě poznámka. Je pravda, že pokud bych televizi spouštěl přes starší aplikaci Aver TV 6, vyřešil by se problém číslo jedna (označení nahrávky ve složce). Ale další by zůstaly, navíc přes AVer TV 6 je slabší signál. Je to s podivem, ale je to tak.

Obrázek uživatele MarioF87

Problém číslo 2 je vyřešen. Naladil jsem kanály znovu a jako oblast jsem místo České republiky zvolil Polsko. Na české kanály to nemělo vliv, naladilo se mi vše jako předtím (pouze programy ČT jsou o něco slabší než předtím, ale pořád dost silné) , plus TVP 1 a 2 jdou teď se zvukem.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Výborně, gratuluji k vyřešení.

Porblém 1 a 3 bude prostě problém programu, funkčnost záleží na systému (klidně to může běžet jinak na XP a na 7), nevím na kolik jsou ty problémy zásadní, přejmenovat i větší množství souborů najednou lze přes externí utility, ale s tím nahráváním to záleží přímo na daném programu.

Koukni se ještě po netu na nějaké softwarové alternativy.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.