Orig. filmy vs. stažené

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, jak moc komprimování videí ovlivňuje celkovou kvalitu. Příklad, srovnávám originální blu-ray film s například nějakým filmem staženým z datového uložiště, který má velikost 13Gb a víc a má rozlišení 1920x1080. Vím, že tou komprimací ztrácí hned ten film nějakou kvalitu, ale chtěl bych vědět, jak moc, jestli to jde úplně poznat nebo si toho naopak ani nebudu všímat. Mám monitor ASUS VS248H.

Předem díky za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

12+GB FullHD filmy už jsou na 22" docela koukatelné, ale těch 20GB by jsi určitě poznal víc. Mezi 20GB a 120GB BDR už je jen málokdy patrný rozdíl v celém zmatku filmu. Ale těch 20GB za to stojí.. Obzvláště u 24", ale záleží z jaké vzdálenosti koukáš...

Obrázek uživatele lancelot202

A není například ještě tou kompresí způsobeno to, že ten film nebo prostě video mění barvy tam, kde nemá? Myslím tím třeba když koukám pozorně na nějakou zeď nebo tak v tom filmu (ikdyž tohle mi dělá jen u nějakých filmů, ty s větší velikostí to nemají) ta zeď mění na nějakých místech barvu nebo spíš odstín, prostě to jde vidět, tak jestli to je taky příčina komprese.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Stáhni a uvidíš... Tyhle 15+GB tím moc netrpí, spíš trpí větší zrnitostí..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.