LCD monitor bez červené barvy

Dobrý den.
Mám NTB a k tomu připojený LCD monitor, před pár dny jsem reinstaloval Windows 7. V tom žádný problém nebyl, pak co jsem připojil LCD displej, tak bohužel LCD bylo bez možnosti nastavení červené barvy. Zkoušel jsem několik ovladačů na grafickou kartu, kalibraci barev v ovl. panelech, kalibraci barev v nastavení monitoru a nic. Prostě místo červené barvy mám pouze černou. Na monitoru u NTB jde vše tak jak má. LCD displej před reinstalací fungoval normálně (byla k dispozici i červená barva). Zkoušel jsem dát NTB i do servisu, tam mi ale řekli, že chyba na HW není. Jinak ten LCD displej funguje normálně, můžu to připojit k jakémukoliv PC nebo NTB a běží to, stejně jako VGA kabel (ten je také v pořádku a zkoušel jsem dávat i jiný), jinak i po připojení jiného LCD displeje se také na něm nedá nastavit červená barva. Zkoušel jsem i opětovnou reinstalaci systému a nic. Tak bych se rád zeptal, jestli někdo s tím má nějaké zkušenosti a mohl by mi poradit.
Typ NTB - Asus pro66ic
Typ LCD - BenQ G2225 HD

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jestli je absence červené na více monitorech a bylo to odzkoušeno na více VGA kabelech, bude muset být závada v NTB, klidně to tam odnes znova, třeba i s tím LCD a ukaž jim to.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[74603] Re

K NTB jsem zkoušel připojit více LCD monitorů (ani jeden neměl červnou), zkoušel jsem i přez více VGA kabelů a také nic. Ovšem když to své LCD připojím tím samým kabelem ke stolnímu PC, tak bez potíží jde. Problém je, že ta firma/servis je odemně strašně daleko (posílal jsem to poštou). A posílat i monitor, to se mi moc nechce. :-/ Jinak díky za radu. ;)

Obrázek uživatele Michal Čížek

aha, tak to bude krkolomější, možná by jsi mohl do toho servisu napsat tvé poznatky a nahrát na video postup, aby bylo patrné, že více monitorů a více VGA kabelů na NTB nejde a na PC jde, tím je jasné, že závada je v NTB a pak čekat na odpověd, nebo sehnat jiný servis. ona to bude prkotina, jako studenák na VGA konektoru v NTB, ale to už je na servis.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[74605] Re

No já jsem to už v servisu měl, dneska mi to přišlo. Závadu jsem měl v NTB co se týkalo podsvícení (problikával displej) a VGA konektor (červená barva). Podsvícení mi opravili ale řekli mi, že s VGA neví co to dělá, že nejde červená, ale prej HW je v pořádku. :-/ A jak jsem psal, ten displej nejde od dob reinstalace, před tím šel v pohodě.

Obrázek uživatele Michal Čížek

mrkni na ten VGA konektor 1 pin je RUDÁ, popř, mírně ohni pin v VGA kabelu, aby šel více bokem, reinstalací to určitě není. http://internet.vprdeli.com/view.php?cisloclanku=2006021402

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[74607] Re

Bohužel nic. :-/ Mírně jsem se nahnul a přesto nic, zkoušel jsem i jiný VGA kabel a také nic, dokonce jsem ze zoufalství zkusil trošku vysát VGA konektor v NTB ale nic.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak bohužel jen jiný servis, bude to mechanická závada někde u konektoru

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[74609] Re

Děkuji za tip a za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ještě se zeptám - místo červené je co? Černá? Protože kdyby odpadl jen červený pin, všechny barvy by byly jiné, ale ne že by pouze místo červené barvy nic nebylo. Takže by to pak nebyla vada pinu, ale spíš vada dekódování grafickým čipem.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.