Jak vytvořit 1DVD z 2 naripovaných DVD filmů (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den. Rád by jsem se zeptal, jestli by jste mi mohli poradit v případě kdy naripuji 2 dvd filmy do počítače a chtěl je vypálit na jedno (úspora místa). Děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano to se dělá běžně. Pokud budete vypalovat třeba v Neru tak Vám to dokonce nabídne možnost formátu, který přehraje většina DVD přehrávačů. Dá se také udělat "vlastní" DVD třeba v ConvertXToDVD - tam si vyberete i menu - je to ale nevýhodné pokud jsou RIPy velké (každý 1,5 GB) - budou ve špatné kvalitě. Pokud budete chtít přehrávat film na počítači tak stačí vypálit jako datový disk a je to bezproblémů.

Pozn.: Doporučuji film konvertovat do .avi kvůli kompatibilitě s přehrávači a v tom případě musíte rozhodně na DVD (lze i na CD, ale film musí být komprimován).

Obrázek uživatele tatik

Jak psal Mozek, jde to, ale zvážil bych Vámi zmiňovaný postup a to z následujících důvodů :
1. komprimace, která může být větší než 50%, utrpí znatelně kvalita
2. pokud ponecháte DVD formát, bylo by vhodné udělat si menu. Zbytečně další práce.
3. Pokud budete převádět např. do AVI, musíte si s převodem vyhrát, aby bylo video sledovatelné.

Stojí to opravdu za to, když při dnešních cenách DVD jedno ušetříte?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano, ale neexistuje ještě jiný způsob spojení 2 DVD filmů ve 100% kvalitě (obsahující vob. , ifo. bup.) nepřesahující 2GB jeden film?
(pohádky pro děti)
Každé DVD má jednu složku VIDEO_TS. Jak do ní vložit ty 2filmy aby šli za sebou když v nich mám soubory se stejnými názvy?? (VIDEO_TS.IFO, VTS_01_0.vob, VTS_01_1.vob, atd.)

Obrázek uživatele tatik

Nikdy jsem to nezkoušel, ale situace je následující. Prostým zkopírováním (např. ve Wincommanderu) toho nedosáhnete. Je třeba provést re-author. To, co potřebujete, by se nělo nechat udělat např. v DVD shrinku. Tím ale pravděpodobně ztratíte menu na DVD , takže pojedou 2 filmy za sebou. Pokud by jste chtěl menu, musel by jste jej vytvořit.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Máte pravdu :cool: opravdu jde o re-author. S programem DvdShrink je to velice jednoduchá záležitost. Mockrát děkuji za radu a těším se na další kontakt s Vámi u budoucího problému s PC. Nashledanou. :???: