Jak a čím vypálím MPEG4 ? (*VYŘEŠENO*)

Mám v PC film ve formátu MPEG-4 multimediální soubor s koncovkou: mp4 .Nero 7 a Ashampo ho odmítá vypálit. Konvertovat ho nechci(má 703MB a vešel by se na CD.) Chtěl bych ho pouštět na stolním přehrávači,který tento formát podporuje."Funkci hledat jsem použil ale žádný návod jsem nenašel"

Obrázek uživatele TheALuminium

A nechcete ho převést rovnou na DVD formát?

Obrázek uživatele EDA

To jsem udělal,ale můj stolní přehrávač podporuje MPEG4,tak proč to mám převádět?

Obrázek uživatele TheALuminium

OK, no vím, že Nero obsahuje funkci vypálení VCD což je vypálení VideoCD filmu, takže pokud dáte tuto funkci a přidáte tam z PC Vámi požadované video ve formátu MPEG4, tak by mělo vše jít v pořádku. Pokud Vám ho nenačte, tak doporučuji stáhnout nejnovější verzi nera.

Obrázek uživatele EDA

Mám nejnovější verzi Nera a po přetažení filmu hlásí že tuto koncovku(.mp4) nepodporuje a můžu ho jenom ukončit.To samé Ashampo.

Obrázek uživatele TheALuminium

Aha a zkoušel jste to video vypálit jako Data? S tím by Nero neměl mít obtíže, Data prostě vypálí bez ohledu na formát. Měl by to tak i Váš přehrávač přehrát, pokud podporuje MPEG4.

Obrázek uživatele EDA

Přehrávač podporuje MPEG4,datový CD otevře ale nepřehraje.Zahlásí chybu.
( moje staré domácí kino DivX a MPEG4 nepřehrálo ,tak jsem koupil nový,levný přehrávač jen kvůli těm formátům a žel neumím to vypálit.Tak budu i nadále konvertovat do dvd.Chtěl jsem si jen ušetřit čas ).

Obrázek uživatele TheALuminium

Jasně podívám se Vám na to blíže v průběhu týdne, dnes už již bohužel nemám čas.

Obrázek uživatele EDA

Konkrétní film který se pokouším vypálit je na adrese:http://www.war-forum.net/index.php/topic,73061.msg378141.html#msg378141
Hlavně chci zkusit zda koupený přehrávač skutečně přehraje MPEG-4

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nero má ve zvyku videa před vypalováním konvertovat, ale ne všechny formáty zvládne na 100%. Proto k vypalování Video CD jej nedoporučuji. Mám doma úplně to samý a musím přiznat, že mi dalo dost velkou práci to jen vypálit. Pomocí "jistých" programů, jsem překonvertoval video na jiný formát, myslím si, že to bylo *.avi, a ten jsem pak následně vypálil. No, vypálil ... Konvertovalo se to asi 6 hodin a pak ve výsledku byl obraz stejně roztřesený. Proto v zásadě Video CD nedoporučuji. Dám si klidně práci s filmem při vypalování na DVD, než s tímto.
Čas se tím určitě neušetří, pokud se jedná o formát MPEG ... Toť za mě ...

Obrázek uživatele EDA

Už jsem to prakticky vzdal. Jen je divné,že se prodávají DVD přehrávace které přehrávají MPEG-4 a vypálit to nikdo neumí !!! Budu i nadále strácet čas konvertovaním. ŠKODA.
Apropo-mně se nepovedlo vypálit to ani v .avi

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, ono ani tak nezáleží na formátu videa, jako na jeho kódování a na tom, jaké používá při svém přehrávání kodeky + filtry. Existuje spoustu utilit, které tohle zjišťují. Podle nich se pak dá určit, jak by se požadované video mělo převést, aby šlo vypálit, ale to pořád se musí převádět, toho se prostě člověk nezbaví. Mě to také připadá jako nedomyšlená věc, ale to už je hold u počítačů tak ...

Obrázek uživatele EDA

Vypálit rovnou MPEG-4 jsem vzdal. Překonvertoval jsem to do formátu AVI,co stolní DVD přehraje. Video Convert Master to převed do AVI , ale přehrát mi to nešlo.Zato Mp4Cam2AVI 2.27 to ze 703MB skonvertoval do AVI na 790MB za 7 minut a to de přehrát v pohodě. Vypálil jsem to v ASHAMPU. Možná to někomu pomůže.