EDIUS - střih videa

Zdravím, potřeboval bych poradit :)
Na svém notebooku HP ProBook 4520 C s procesorem Intel(R)Core(TM)i3 CPU 2.40 GHz s RAM 4,0 GB a 64bitovým operačním systémem mám už delší dobu jeden z nejlepších programů na práci s videem, Edius 5.5. Několikrát jsem v něm stříhal video, bez problémů, vždy jsem však pracoval s formátem AVI, MPEG a podobnými základními.
Tentokrát mám ale kupu videí, které musím zpracovat, s velmi kvalitní Panasonic kamery ve formátu AVCHD. Videa mi jedou bez problémů, ale v Ediusu už se pak během přehrávání sekají a 10 vteřin se přehrává cca vteřin 30. Prostě záseky. Upravovat se video dá, s Ediusem lze pracovat, výsledné video lze exportovat do zadaného formátu a v např. KM Playeru se už přehraje bez sekání, jen s ním prostě nelze bez sekání pracovat v Ediusu.
Vím, asi je to nepříliš kvalitním notebookem pro práci s videem. I tak se ale ptám, zda to lze nějakým způsobem vyřešit, aby se mi práce tolik neprodlužovala.
Případně, pokud to nelze vyřešit jinak, než prací na lepší PC, doporučte prosím, co takový PC musí splňovat, aby se mi nic nesekalo.
Předem moc díky za rady :)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jakmile máš nějaké kvalitnější video, tak se nejspíš bez výkonného stolního PC neobejdeš, můžeš zkusit jiné programy (Sony Vegas, Adobe Premiere Pro..) nebo povypínat služby a programy, ale moc to nevidím..

Když chceš dělat profesionální videa, tak si na to kup počítač, určitě se to vyplatí. Jestli opravdu uvažuješ o koupi, napiš do Nákupního přesné požadavky..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takhle... PC za stejné peníze dá nesrovnatelně vyšší výkon jak NTB... a tady je malinké úsporné dvojjádro a to prostě na nějaké dekodování není... a tady ti asi nic moc nezachrání.. :(


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.