Vada na monitoru???

Dobrý den, mám dotaz: na monitoru se mi objevil záhadný flek, který se při dotknutí rozšiřuje. Jede to po pixelech viz. foto. Myslíte si, že je to uznatelná reklamace??? Notebook je v záruce. Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

odumíraj pixely.. očividně je tam displej prasklý... no pokud na krytu nejsou známky poškození, tak by ti to uznat měli... ale pokud je displej prasklý, to jde jen mechanickou cestou a tlakema to by ti určitě neuznali.. jak se ti to stalo, nevíš?

Obrázek uživatele zmeckas

Prasklý displej není, všechno je čistý žádné oděrky nebo tak něco (žádné známky po pádu nebo úderu). Když jsem ho koupil tak tam byli jenom po stranách (níže) ty černé tečky a tomu jsem nevěnoval pozornost, pak jednoho dne, když jsem ho zapnul tam už byl ten velký flek. Tak nevím, pokud je to následek nějakého mechanického poškození pravděpodobně jsem to už tak koupil....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no tam je problém v nějaké elektrice, otázka je, jestli odchází samotná matrice displeje (říkáš že s tlakem to roste), nebo vypovídá řídící elektronika.. první případ je výměna matrice, druhý případ výměna elektroniky, obojí je drahý, pokud neuznaj záruku..

nemusí být nutně poškozený kryt nebo průhledná část displeje, ale tlakem mohla prasknout jen část matrice skrytá pod plexi.. když to s tlakem roste směrem podél "praskliny"... no jediné, co ti zbývá je reklamace a teď otázka, jestli ti to uznaj.. první případ je zavinění uživatele, druhý kryje záruka..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj prasklé to nebude, to LCDčko je skleněné a navrchu je ochranná folie, která tlumí nárazy, Pokud by to bylo prasklé, udělá se na ploše monitoru pavouček podobný, jako když do čelního skla auta hodíš kámen, viděl jsem něco podobného, ale byl to bílej flek, stejně to vypadalo. U tebe ale nejspíš pixelky vůbec nesvítěj, takže pokud je LCD poškozeno, bude asi někde z boku, nebo v elektronice. Určitě reklamuj. Nehledě na to ty další černé tečky vypovídají o vadě LCD jako celku a to už předmětem reklamece bude.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.