Praskající notebook klávesnice po vyčištění

Zdravím, hrál jsem si s láhví od sirupu a explodovala mi nad notebookem. Pěkně jsem ho vyčistil, ale asi až tak důkladně, že mi klávesy praskají a jsou trochu tuhé. Slepené to rozhdoně není, pár jsem jich opět rozebral a lepkavé nejsou. Jsou snad z výroby namazané, nebo jsem si je prostě vyčvachtal montáží a demontáží? Poradíte, aby to tak nepraskalo?

Zde pár fotografií při montáži.
a b c d e

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

teda, ještě jsem ikdy nepolil NTB, takže těžko říct.. asi bych překontroloval pružné prvky, nejlépe je vykoupal v nějaké odmašťovací lázni...

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, neměl jsi to až tak rozebírat, jako první postačí odejmout klávesnici a vykoupat jí v teplé vodě, ocákat a nechat nejlépe cca 8 hodinek na teplém topení vysychat, ukotvit jí na boku aby proud teplého vzduchu mohl mezi klávesky. Takhle to vypadá, že jsi správně nesložil ten plastovej mechanizmus, nebo neni docela zacvaklej, ale těžko říct.

Obrázek uživatele Salab

Nevím, jak ji vyndat vcelku, asi to chce čas, už tak moc nepraská. Dvě klávesy jsem znova rozebral a vrátil zpět s větší přesností a taky už tolik nepraskají.

Obrázek uživatele Michal Čížek

možná bude stačit jen klávesky promačkat, uvidíš, jinak se většinou klávesnice u NTB oddělávají odmáčknutím kovových spon na vrchní části klávesnice, když se mrkneš pozorně na horní hranu od leva je první sponka mezi 5 a 6 kontaktem, druhá je mezi 9 a 10 a poslední je mezi 13 a 14, někdy bývají i dole a pobocích, je potřeba se pozorně podívat. Je to titěrná práce a bezdůvodně není radno nějaký NTB v záruce takto pitvat, zůstávají totiž na těch sponkách škrábance, pokud to nemáš naučené, ale pokud jsi NTB zalil, tak je to fuk.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.