Subwoofer nefunguje (*VYŘEŠENO*)

Zdravím přítomné rádce. Nějakou dobu mám repráky Phillips SPA5300/10.

http://www.mironet.cz/philips-spa5300-multimedialni-repro-21-2x10w-30w-c...

Problém je následný. Jednoduše nejde subwoofer. Ovladač mám Realtek. Využívám nastavení 5.1. Označené respektive zvýrazněné v nastavení ovladače mám L a P reproduktor a subwoofer. Při testu hraje pouze L a P, sub nehraje. Co mě zaráží je že když běží test hraní, tak boční reproduktory zahrají zvuk i za 2 zadní a středový reproduktor. Zkoušel jsem už výchozí nastavení...nepomohlo.

Jednou jsem tento problém už řešil a dokonce zdárně vyřešil, ale teď jsem v koncích. Občas totiž využívám sluchátka, která zapojuji do zdířky na předku skříně. Po jejich odpojení se mi stalo, že když pak poslouchám opět na repráky tak sub nešel.

Už jsem vážně v koncích. Je mi jasný, že půjde o nějakou prkotinu v nastavení, ale buď mě přemohl náročný den v práci nebo jsem už fakt blbej :-D

Díky za radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

5.1? Podle popisu se jedná o 2.1 systém, čili mají jediný vstup - dvoupólový (L/R) jack, kde bassy nikterak neovládá zvuková karta, ale vlastní management repra.. Pokud máš ale nastaveno 5.1, tak zvukovka automaticky ukusuje frekvence pro Subwoofer ze všech reproduktorů, které jako subwoofer nejsou nastavený - tedy zelené přední, kam připojuješ repra. Pokud má subáč repráků "typický" frekvenční rozsah, pak zvukovka ukusuje vše, co by do něj šlo. V některých případech do něj mohou jít vyšší frekvence kolem 200Hz a blbě se pozná, jestli jdou z repra, nebo z basáku.. Takže začal bych zde, používal bych stereo nastavení..

Obrázek uživatele Milhaus

Problém vyřešen. Šlo o malichernost. Vzadu na subu je takový kolečko na vyvážení zvuku a samozřejmě jak v rodině používá PC víc uživatelů tak to někdo stáhnul na minimum. No nic. Tak se omlouvám, že jsem zbytečně obtěžoval.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Čekal jsem to :-)
Zamykám