Problém s USB flash diskem

Zdravím,potřeboval bych poradit.Nejde mi na flash disk nakopírovat soubor,píše to tohle Soubor ... je pro cílový systém souborů příliš velký.

Ten soubor má 8GB,ten flash disk je 16gb a 10gb má volného místa.Prosím poraďte pokud někdo ví,díky

Obrázek uživatele Peca

Máš flashdisk naformátován na NTFS? FAT32 umí pracovat s max. (myslím) 2GB soubory

Obrázek uživatele czscorpio

Quote:
Máš flashdisk naformátován na NTFS? FAT32 umí pracovat s max. (myslím) 2GB soubory

Není to pravda.Ale jinak si sosni tento prográmek H2testw 1.4 : http://dsl.sk/article.php?article=8520 kde se na to přímo zaměřili.Je to ve slovenštině,takže tomu budeš rozumět.Napiš jak si dopadl. :-)

Obrázek uživatele czscorpio

Jéje,už jsem nějak mimo.Nekoukl jsem se na datum a odpovídám skoro po půl roce 8-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hlavně odpovídáš dost blbě :) systém souborů FAT32 umí maximálně 4096MB soubory (ne 2GB, jak si mnozí stále myslí) a proto je potřeba systém NTFS jenž umí 2 na 64 B soubory :)

Obrázek uživatele czscorpio

Nechci tě napadat,ale přečti si pořádně co jsem napsal.Dal jsem tam citaci jedné odpovědi a pod to jsem napsal :NENÍ TO PRAVDA.
Vím,že systém souborů FAT32 umí maximálně 4096MB,ale to už bylo nepodstatné.Chtěl jsem mu mu jen poradit,aby zjistil jestli nemá upravenou Flash,jak se stalo mému kamarádovi.A také jsem se dozvěděl od strýčka Googla že pro Flashky je lepší používat systém FAT32, protože NTSF sice umožní ukládat soubory větší než 4GB jako dvd image v jednom kuse, ale jinak se pro výměnná zařízení moc nehodí. Je hodně náchylný na chyby vzniklé neodpojováním flashky před jejím vytažením z počítače protože na NTSF nejde vypnout zpožděný zápis.Co člověk,to jiný názor.Takže pravdu máš i ty. :))
ps:I lama se chce novému naučit.tak ho hned nekamenujte :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

heh necpohcopil sjem kterou část citace zpochybňuješ, kromě 2GB má ale Peca pravdu :)

s NTFS na fleškách souhlasím a doporučoval bych spíše FAT32 a soubory rozřezat WinRarem..

avšak nechápu to stou velikostí - když mám 16GB flešku tak prostě nemám 2GB flešku nebo co se snažíš říct.. :)

Obrázek uživatele czscorpio

právě zpochybňuju ty 2G.Jo a jinak o té velikosti,jukni na tento odkaz:http://dsl.sk/article.php?article=8520 a pochopíš.Kamarád koupil 16G flash,který byl detekován v Pc jako 16G,narval tam třeba 10G a dál mu to nešlo,hlásilo mu to že disk je zaplněný,po odpojení fyzicky flash z Pc a znovu připojení do Pc,tam některé soubory chyběly,nebo třeba nešli přehrát filmy atd.Snad pochopíš po přečteni odkazu,který jsem ti dal očem mluvím.[/url]


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.