Odpojování Externího Disku... (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, mám takový dotaz, není to vlastně problém ani chyba, jen takovej detail, u PC používám Externí HDD přes USB, který nemá vlastní vypínač - trafo je v zásuvce, a vede z něj napájení, nic víc, takže HDD pořád běží, a po vypnutí PC ho pokaždé musím vypínat ze zásuvky, což sice jde, ale není to úplně ono, je nějaká možnost jak ho vypnout nějak jinak? Ještě jednoduším způsobem? Nebo jsem si měl dát pozor už při nákupu? Máte s tím někdo zkušenosti??? Jo tu lištu zásuvek, která se dá celá vypnout, mám, ale mám v ní víc věcí, takže tu vypínat nemůžu, a přidávat další jen kvůli jednomu HW se mi nechce... Předem díky za odpověďi...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tento disk mám také a řeším to úplně stejným způsobem jako vy. I když ve svém starém bydlišti jsem neměl k zásuvce moc dobrý přístup, jak si teď uvědomuji, tak jsem po vypnutí PC odpojil kabel pouze z externího disku (adaptér zůstal v zásuvce).

Bohužel bych řekl, že na tomto principu pracují všechny externí disky. Nejsem si jist, jestli jsme někde viděl disk s tlačítkem Turn ON/OFF.

Vypínatelná zásuvka je samozřejmě řešení - dá se koupit i jen s jednou zásuvkou (buď s časovým přepínačem nebo klasickým spínačem).

Obrázek uživatele Peca

Některé disky vypínání mají, ale moc jsem jich neviděl.

Jinak stačí koupit kabel, spínač, zástrčku a zásuvku a vyrobit si krátkou prodlužku se spínačem (10 minut práce).

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

Děkuji za odpovědi, tak v tom případě to nechám tak jak to je, a budu ten Disk i nadále odpojovat přímo ze zásuvky, případně si na tyhle věci seženu ještě jednu menší lištu, ale jen jsem si chtěl ověřit, jestli na to náhodou ještě není i nějaký jiný fígl, děkuji za objasnění... :-)

Jeden můj známej právě ten EHD s tlačítkem ON/OFF má, tak mě zajímalo jestli jsem špatně vybral já, nebo je to vypínání spíš vyjímka než pravidlo, mám jeden HDD Western Digital - ten běží pořád, a jeden Fujitsu Siemens, kterej právě nepoužívám tak často, takže nemá smysl ho nechávat pořád běžet, a ani jeden z nich to tlačítko pro vypnutí nemá... 8-)

Ještě jednou děkuji, pro mě je téma vyřešeno! :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jen potvrdím slova Jomeho - veškeré disky, ať už externí nebo interní mají funkci tzv "hot plug" nebo jak se ot jmenuje, prostě ze se připojují za běhu - do zaplého počítače dáš disk, připojíš sata kabel a napájení a disk se prostě rozjede.. člověk by se bál, že do něj jdou nějaké "štosy" ale on má takto řešenou jednotku a nevadí mu to..
jinak moc nechápu, co chceš vyřešit - vypínatelná zásuvka je vlastně jen pohodlnější verze vytažení trafa ze zásuvky (kabelu z disku).. pokud tě toto obtěžuje, tak asi udělat si svépomocí nějaký vypínač no.. :)
přímo s vypínačem příliš disků neznám, ale zrovna kámošovo WD MyBook čuflík má..

Obrázek uživatele TheALuminium

Plug'n'Play :???: