Problém s USB diskem WD My Passport 4000ME

Dobrý den!
Před časem jsem si koupil externí USB disk s tím, že jsem ho chtěl hlavně používat k notebooku, příp. pro přenos dat mezi ntb a pc. Pak mám také router s USB, tak jsem zvažoval jeho připojení k routeru jako síťový disk. A teď k problému: Po zakoupení jsem disk naformátoval v ntb a normálně ho pak nějaký čas používal, nicméně jsem poté zjistil, že tento disk je ve všech ostatních PC nečitelný...Po připojení je slyšet takové "přeskakování"... Zkoušel jsem ho znovu formátovat a nic, je to stále stejné..s notebookem funguje jinak ne..ani router ho nemůže najít. Nevíte, kde je problém? A jak ho případně vyřešit?

Obrázek uživatele Peca

Ostatní Pc tento disk ani nedetekují nebo ano ale nenačtou obsah?

Obrázek uživatele Kotelnik

Teď jsem to ještě zkoušel a v podstatě nastanou 2 varianty:

1.disk není ani rozpoznán a jen ustavičně "cvaká"

2.disk je soustavně rozpoznáván a ztrácen...nevím jak to líp popsat, vždy ve Win naskočí, že se instaluje nový hardware, ale po chvíli se disk odpojí ...a takhle se to opakuje.

Podotýkám, že na notebooku běží normálně. Operační systém mám na obou pc stejný - Windows Vista

Obrázek uživatele Peca

Zapojujete disk do USBček zazadu skříně (usb na desce) nebo do rozbočovače např zepředu či seshora bedny

Obrázek uživatele Kotelnik

Zapojuji zepředu na bedně..

Obrázek uživatele Peca

Zkuste zapojit zazadu bedny, na USB co jsou přímo na desce. Oni na některých skříních tyto disky nejdou když se zapojí zepředu (spíše na většině). Zkuste a uvidíme

Obrázek uživatele Kotelnik

Máte pravdu...na zadních portech ten disk běží úplně v pohodě :cool: Kdybych vědel, že to je tak banální problém....No, ale jako uživatel jsem počítal s tím, že USB na PC budou všude stejné. Ještě se ale zeptám, nevíte jak by šlo vyřešit připojení tohoto disku k routeru?Mám ASUS WL-500G s 2x USB ...a na něm mi ten disk dělá to samé. Popř. jaký disk by byl vhodný pro připojení k tomuto routeru. Díky za váš čas!

Obrázek uživatele Peca

Disk jsem k routeru nikdy nezapojoval tak nevím. On se tu někdo třeba ukáže později a poradí


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.