Problém s USB - Asus M4A77TD PRO

Zdravím všechny. Nedávno se mi podařilo přemluvit manželku k upgrade kompu, ale jak už to tak bývá, kdo chce víc nemá nic.....

systém: W7 64bit
základní deska: Asus M4A77TD PRO

Myslím, že zbytek komponent psát netřeba. Mám problém s USB, přišel jsem na to, když jsem chtěl synchronizovat iPhone, při instalaci ovladače iPhonu zčernal display a nenaskočí, dokud ho neodpojim z USB. Další věc byla tiskárna, která se po dlouhé době podařila nainstalovat, ale dál odmítá komunikovat. Nejde scaner, nejde tisknout, hlásí chybu komunikace. Finální problém je s Flash diskama, nejde mi žádnej, nainstalujou se, poprvé se zobrazili, ale nejde číst ani zapisovat, kapacitu hlásí 0MB, přeformátovat nejdou. Po reinstalaci se už vůbec nezobrazí, jsou pouze v "Zařízení a tiskárny"
Zvláštní je, že foťák a myš USB normálně bere.
Veškeré zařízení na jiných PC pracují, na starém taktéž.

BIOS jsem aktualizoval, následně odinstaloval USB a nechal Win aby je znovu nainstaloval. Problém přetrvává, teď dokonce nemůžu odebrat některé Flashky....

Nenapadá mě už nic co by mohlo pomoci, budu vděčný za každou radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ovladače čipsetu základní desky jsi aktualizova/přeinstaloval?

Obrázek uživatele Klingi

jj, zkoušel jsem to včera z CD, ale nešlo to. Dnes jsem stáhnul z Asusu a nainstalovalo se to, nicméně problém přetrvává. Reinstaloval jsem flashku opět se zobrazila, ale nejde s ní nic dělat. Ve správě disků se ukáže, ale píše tam "žádné medium"
Někde jsem četl, že se někdy špatně nainstalujou ovladače na USB při instalaci woken. Sice jsem to už jednou dělal, ale zkusim znova reinstalovat wokna :-/ To mám radost.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

naformátuj při tom disk..

Obrázek uživatele Klingi

teprv se na ten reinstal chystám. Disk právě formátuju pokaždé, takže v úspěch moc nevěřím :-/
Stačí doufám naformátovat disk na kterém je systém? Blbá otázka, co? :D
Nezatěžuj se s odpovědí, kdyby stačil pouze systémovej, ten totiž naformátuju tak nebo tak....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

stačí, ale o my víme, co si z náš dělá bžundu :)) pokud tam nejsou data, tak naformátuj všecko.. ale na 99% by to nemělo mít vliv..

pokud to nepomůže, zkusil bych nahodit tam třeba starší XP, na které budou 100% existovat ovladače a když to taky nepude, bude problém v hardwaru samotném, když ano, jedná se o další z bugů systému Windows..

Obrázek uživatele Klingi

Tak reinstal nepomohl. Teď se ale pro změnu ještě ke všemu nedoinstalujou všechny potrebné ovladače. Kde se ve windows update nastavuje stahování ovladačů z netu? Nemůžu to najít 8-)
Doufám, že to nebude na reklamaci
Zatim díky za pomoc, zejtra zkusím ty ovladače z XP

V průběhu psaní se mi několikrát zasekla myš, zmizelo to po vyndání flashky z USB

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

puč si instalačku Win XP a zkus nainstalovat je..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.