grafický LCD monitor EIZO na úpravu fotografií

Potřebuju pro přítelkyni (studuje fotografii) grafický LCD monitor EIZO na fotky do 15, maximálně do 20 tisíc. Zkoušel jsem v testech i levnější NEC, DELLy, ale obstálo jen EIZO. Aktuálně mám v hledáčku 2 modely:

1. EIZO L997 14bitové zpracování barev S-IPS technologie http://www.kuku.cz/LCD-monitory-22-EIZO-L997.html cena 15000 Kč

2. EIZO CG211 16bitové zpracování barev S-IPS technologie, prodává kolega za 22000 Kč

Otázkou je jestli rozdíl 2 bity při zpracování barev vyváží nárůst ceny o 7000 Kč. Máte někdo nadhled nad EIZO monitory a dokážete porovnat vlastnosti obou při použití 90% Photoshop CS a zbytek internet a filmy, z her maximálně karty.
Oba kousky už jsem viděl, L997 má nasvíceno 5000 hodin, stav skvělý, CG211 má 8000 hodin u kolegy v ateliéru.
Případně uvítám i jiný tip, díky za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v monitorech pro profesionální trh se příliš neorientuju, ale pokud přítelkyně studuje, nemá asi smysl utrácet, to první EIZO bude vyhovovat.. jednou, až bude mít alteliér a firmu a bude vydělávat statisíce, koupí nový, velmi velmi drahý.. nyní ji ale 2 bity o zisk určitě nepřipraví :))

co se týče samotného monitoru EIZO je v tomto oboru špičkou, parametrově je určitě skvělý, S-IPS je pro grafického amatéra ideální technologie :)) osobní zkušenosti však nemám..

Obrázek uživatele mkaso8

Přeně to si myslím. Kolega sice CG třídu do nebe vychvaluje, ale teď si koupil FX2431 S-PVA jen kvůli rozlišení 1920*1200 a zpracování barev má taky "jen" 14 bitové. I proto si myslím že 16 bitů je zbytečných a líp vypadá jen na papíře.
Takže v pondělí razím už najisto do kuku.cz. Tu průpovídku s ateliérem a statisícema použiju při předávání:))

EDIT by TOBiAS: citace posledního příspěvku není potřeba ;) přečti si pravidla pro vkládání příspěvků :wink:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ono ty 2 bity poznáš, pokud mšá dobré oči.. kvalitní obraz grafik vidět pořtebuje :wink: to máš jako audiofil - ty bys rozdíl mezi integrovanou kvalitnější zvukovkou a zvukovkou Creative od 3 tisíc výš asi taky nepoznal, ale profesionální zvukař je určitě pozná a řekne ti i kdo ji vyrobil :))

samozřejmě teď v amatérském stádiu 2 bity nepozná ani ona, k tomu bude muset nejrve své smysly vypilovat.. závodníkem se taky nestaneš, když v 18 usedneš do Ferrari :))

určitě pak dej vědět, jako vyjadřuje majitelka spokojenost :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.