problém s tlačítkem Caps Lock (*VYŘEŠENO*)

Ahoj všem,
mám problém s tlačítkem Caps Lock. Funguje tak, jak má, po zapnutí píšu velká písmena, po vypnutí zase malá, ale problém je v tom, že když píšu v nějakém textovém editoru - poznámkový blok, Word,.... nebo třeba tady na fóru, v nějaké hře a po zmáčknutí chci napsat velké písmeno, vyhodí mě to z toho editoru nebo z okna fóra, kde píšu, a musím zase kurzorem najet na to místo a kliknout, abych mohla zase dál psát. To samé se děje při vypnutí tlačítka Caps Lock, opět mě to vyhodí.
Docela mě to zpomaluje a štve mě to, je pro mě jednodušší psát třeba písmeno Ž stiskem tlačítka Caps Lock a čísla 6, než abych napsala zvlášť háček a pak velké písmeno Z. Nevíte, kde je problém? Někteří možná budou vědět, že jsem kupovala nový notebook (Dell Inspiron N5010) na práci do školy a pak se kupoval ještě jeden Dell (ten samý), ale na hry. Na tom herním problém s Capsem není, zatímco tady je :-(
Děkuji moc za jakékoliv nápady..
Fizzi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hmmm.. :shock: a NumLock podobný problém nedělá? CapsLock to dělá hned od počátku? po pravdě, tohle téma raději nechám na Mozka, protože vážně netuším, vživotě jsem takový problém nemděl a ovladače na klávesnici také nejsou :shock:

Obrázek uživatele fizzi

jj dělá to od samého počátku a od samého počátku jsem zoufalá :-( Notebook jsem si pořídila v pátek, ale hned v pondělí jsem jej musela reklamovat kvůli nefunkčnímu napájení. V úterý večer jsem získala nový - vyměnili mi kus za kus, ne tedy jen napájení, takže v úterý večer jsem nainstalovala systém a na problém s Caps Lockem jsem přišla někdy ve středu, dneska je sobota, takže se s tím trápím už 4 dny

Ten Num Lock mě vůbec nenapadl, mám ho stále zaplý a ani mě nenapadlo jej vypnout. Teď jsem to vyzkoušela a dělá problém tedy i on :-( Asi se z toho zbláznímm. Hledala jsem všude možně nějaké nastavení klávesnice, ale nic jsem nenašla :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je možné, že se kraví řídící čip klávesnice, je možné, že se tohle dá třeba i někde nastavit.. ale tím mé schopnosti končí, přeinstaloval bych systém ještě jednou a šel jim to do prodejny předvést.. to by byla sakra náhoda, že by jsi dostala dva notebooky a oba měly nějakou vadu.. zrovna od Dellu bych to nečekal..

Obrázek uživatele fizzi

No já tohle taky nečekala, čekala jsem kvalitní notebook, který bude fungovat. Abych byla upřímná, už jen z toho nefunkčního napájení jsem byla v šoku a docela naštvaná, protože mám s bakalářkou skluz a musím prostě pracovat a ne se měsíc starat o to, abych dostala za své peníze konečně něco kvalitního. :-(

Nevím, co teď dělat, doufám, že je to opravdu nastavením. Mám tady v notebooku už dost věcí natahaných z externího disku, nainstalované veškeré programy, které potřebuji, upravené nastavení dle svých potřeb, a nechci notebook opět reklamovat, aby mi ho opět vyměnili za komplet nový. Kvůli tomu se mi nechce ani do přeinstalace a abych se přiznala, tak ani nevím, jak to provést, cd se systémem jsem nedostala a vytvořila jsem si nějaký recovery disk pro obnovu systému (mimochodem to mě taky překvapilo, že se to vešlo na 1 standartní dvd a není to na více discích). S recovery diskem jsem nikdy nepracovala, takže nevím, jak to funguje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nejlepší je mít instalačku vlastní, třeba i vypálenou, ale čistou, klasickou instalačku, žádný recovery disk a plno "pomůcek" od výrobce.. neznáš někoho, kdo by měl OEM DVDčko od W7 tvé verze?

Obrázek uživatele fizzi

tak to právě neznám :-( taky se bojím, že když to přeinstaluju a zjistím, že je to vada notebooku, tak mi reklamaci nevezmou. už takhle když jsem notebook v pondělí vracela kvůli tomu napájení, tak kontrolovali všechno možné. notebook je lesklý, takže i když jsem nechtěla, tak jsem ho upatlala, a oni ho zkoumali, jestli je to skutečně upatlané a není tam škrábaneček. kdyby tam byl, nevzali by si notebook zpět, takže kdybych přeinstalovala systém, tak nevím, nevím, ale myslím si, že by jim to vadilo

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no pak ale nezbývá než nechat zjiš%tování na nich a nesnažit se do toho hrabat.. ale do OS by jim nemělo nic být..

Obrázek uživatele fizzi

takže mám napsat přímo do obchodu, kde jsem notebook kupovala, nebo se mám obrátit na podporu Dellu?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

podpora Dellu ti na dálku asi moc nepomůže, ale můžeš jim samozřejmě napsat, oni ti řeknou, co by bylo dobré udělat.. do obchodu je však lepší NTB donýst, ukázat, oni řeknou, že se na to kouknout, za týden na nic nepřijdou a buť ti daj zas novej kus, nebo ho pošlou na měsícc do Dellu..

Obrázek uživatele fizzi

Tak problém je vyřešen. Bylo to způsobeno utilitou od Dellu, takže jsem jí jen odinstalovala a je vše tak, jak má být. Ta utilita slouží k zobrazování vypnutí a zapnutí Caps Locku a Num Locku na obrazovce, dále zobrazuje hlasitost, jas a zapnutí nebo vypnutí bezdrátové sítě. Funkce kláves však zůstala. Raději jsem tedy obětovala tuhle funkci, než abych se nervovala s vyskakováním z okna při psaní :-)
Pokud jsem to navíc pochopila správně, jedná se o "vadu", kterou mají všechny Delly, není to jen mým notebookem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkoušela jsi stáhnout novější verzi tohoto Hotkey driveru? jsi si jistá, že všechny Fn klávesy ti fungují i bez ní? mě na mém Fujistu nefunguje zapnutí WiFi (protože se provádí vyskakovacím oknem na obrazovce se zaklikáváním, které se enzobrazí bez utility), ale i další.. navíc takového problému by si kluci určitě všimli a v některé z verzí by to muselo fungovat správně..

Obrázek uživatele fizzi

nezkoušela, ale dočetla jsem se, že nejnovější je 3 roky stará. jinak jo, funguje to všechno, jen se to nezobrazuje, konkrétně Wi-fi funguje bez problému.
jinak na fóru Dellu nebo co to bylo, byl tenhle problém popsán a bylo tam i řešení. nejjednodušší byla odinstalace QuickSetu...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no tak pokud ti to nechybí, asi bych to tolik nehrotil :) každý program má své mouchy.. :)

vyřešeno? :))

Obrázek uživatele fizzi

jj vyřešeno :-)