Problém s rozlišením

Mám 22" monitor Asus VW223B (s údajným max. rozlišením 1680 * 1050), ale maximální možné rozlišení se mi zobrazuje 1440 * 900 a když jsem si doslova vynutil na své grafické kartě (Sapphire HD 4870 TOXIC 1GB) 1680 * 1050, monitor zčernal ("out of range"). Když monitor odpojím a zase zapojím, tak mi Visty naběhnou v 1680 * 1050, ale při dalším spuštění už je zase "nízké". Kde se stala chyba? (zkoušel jsem aktualizovat ovladače, ale nic se nezměnilo..)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

máš i jiný monitor se stejným rozlišením, který by jsi mohl vyzkoušet? (třeba kamarádův), nebo tenhle zkusit jinde?

přes jaké rozhraní (kabel) je připojen? dělá to od počátku co ho máš?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mám k dispozici jen svůj starý počítač a na něm je to to samé - od 2. zapnutí je rozlišení nižší.
Ano, dělá to od začátku, i když monitor už mám přes rok a rozlišení jsem doteď moc neřešil, protože 1440*900 mi přišlo dostačující..
Kabel je VGA s redukcí DVI (i redukci už jsem zkoušel vyměnit)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

DVI nemáš možnost vyzkoušet? viděl bych to tedy na vadu přímo monitoru, která je na reklamaci..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bohužel žádný nemám (zkusím tedy koupit VGA-DVI kabel a uvidím jak to dopadne) když to nepomůže, tak ho budu reklamovat..
Ještě jedna otázka: Jednu hru musím hrát v rozlišení 1280*1024, aby se zobrazila "normálně", když hraji na mé současné rozlišení (1440*900) je hra protažená do výšky (laicky řečeno - všechno je šišaté), ale screenshoty z 1280*1024 naopak vypadají šišatě, zatímco wide jsou v pořádku.. může jít o stejnou závadu jako v předchozím případě nebo je to způsobeno něčím jiným?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jelikož je to širokoúhlý monitor, tak by hry měly být natažené do šířky.. tedy kruh by doleva a doprava měl být širší, než nahoru a dolu.. pak by se jednalo o klasický jev, který je způsoben neschopností hry pracovat širokoúhle.. ale možná to myslíš jinak.. pomohlo by vzít alespoň mobil a nafotit mi to a hodit fotky na imageshack.us


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.