Problem s pametovou kartou "Sony Memory Stick ProDuo 2G

Zdravim,
moje karta jednoho dne oznamila "error" ve fotaku a neslo na fotit (Sony Dsc-W15..plne kompatibilni s kartou podle manualu k fotaku). Vyndal jsem ji, strcil do notebooku a prekopiroval v pohode fotky. Pak jsem udelal zrejme osudovou chybu a kartu pro jistotu v notebooku zformatoval. No a od te doby se mi deje nasledujici: Fotak najde kapacitu jen asi na 12 fotek (upozornuju 2GB kapacita)...ikdyz tech dvanact fotek udelam po nacteni v notebooku se mi tvari, ze je karta prazdna. Kdyz to znovu zformatuju v pocitaci a strcim do fotaku, tak tam zas objevim tech dvanact fotek. V pocitaci na kartu muzu vesele kopirovat cokoliv, chova se naprosto normalne, ikdyz tam zkopiruju nejaky predesly fotky, tak po zasunuti do fotaku nevidim zadny soubor. Zkousel jsem to zformatovat i ve fotaku, ale nic se nezmenilo. Prijde mi to jako by tam byly dve partition. Existuje nejaky soft ve windows, ktery by mi s tim mohl pomoci? Za kazdou radu budu moc vdecny..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a co jiná karta? zkus si pučit do fioťáku jinou, já bych to viděl na chybu spíš ve foťáku..

Obrázek uživatele nakedsoul

S jinou kartou to beha normalne..uz jsem zkousel. Ted jsem spojil pres usb kabel fotak s notebookem a ukazuje mi to, ze ta karta ma kapacitu 30Mb :( ...kdyz ji chci preformatovat, tak to hlasi, ze je chranena proti zapisu. Kdyz ji strcim do notebooku, tak ukazuje normalne 2Gb :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ještě tudle kartu vyzkoušej v jinym foťáku.. je to zamotaný, ve foťáku nejde, ale jiná jo, v NTB dou všechny.. možná nějaká nekompatibilita co se týče toho přeformátováni..
každopádně já jsem nikdy takovoudle kartu neměl, takže ani nevim, jak se dá chránit proti zápisu, ale tam by možná mohl bejt ten problém.. zkus se v tom na NTB pohrabat, zkus ji přeformátovat na jiný systémy souborů a sleduj, co to udělá.. pak napiš..

Obrázek uživatele nakedsoul

Dekuji za rady. Uz jsem ji zkousel i ve ctecce, ktera ji nenacte vubec :(. No nejedna se o muj fotak, takze jsem az ted zjistil, ze tu kartu nenacetl ani fotak. Tech 30Mb co mi ukazoval pres usb kabel v pocitaci byla interni pamet fotaku. :))
Nemam s digi kompaktama moc zkusenosti, takze mi nedocvaklo, ze to foti a uklada i bez karty....no clovek se porad uci.... Takze jedinej pristroj, kterej ji precte je notebook. Jinak jsem to v nem zkousel formatovat na FAT i na FAT32, tam to beha normalne, ale jakmile to dam do fotaku tak nic... Asi je jisty, ze je vadna ze jo?...any ideas?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno.. neznamená to že je vadná.. třeba prostě jen neni kompatibilní s tim foťákem, třeba ej to nepodporovanej typ..

Obrázek uživatele nakedsoul

To uz jsem taky checkoval. Podporovana normalne je, v manualu k fotaku je uvedena. A zkraje to fungovalo..je to zahada :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, asi bych to tedy tipnul na poškození tý karty, nebo nějakou vadu, když jiný dou a tadle nejde ani ve čtečce..

Obrázek uživatele Dick

Dejte kartu do pc či notebooku a dejte Tento počítač - spravovat či správa disků. Tam byste měl vidět zda je na kartě jeden či více patritionů. Dejte patritiony odebrat a pak vytvořte jen jeden a naformátujte, nebo naformátujte přímo ve foťáku. Mělo by se to vyřešit.

Obrázek uživatele nakedsoul

Diky za tip! Bohuzel se to nevyresilo a fotak ani ctecka ji nenactou. Uz jsem se smiril s tim, ze vadna.

Obrázek uživatele Kubiurbi

Ahoj měl jsem podpobný problém mě to na kartě hlásilo unable to use card tak sem na to koukal přesně jak popisujete ve fotáku nic a v pc pohoda nakonec jsem zjistil že sem to naformátoval místo na FAT na FAT32

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel, nám nejde žádnej.. asi už je po kartě.. co reklamace, nebo vyzkoušení v PC obchodě?

Obrázek uživatele nakedsoul

koupil jsem ji pres Ebay..slo to odnekud z Honkongu. Je to vzdycky riziko....

Mne jen mate, ze v pocitaci to beha normalne, jako by se nechumelilo...

Obrázek uživatele tatik

Někde se to řešilo, nevím, jestli na tomto foru. Problém byl nějak z kompatibilitou formátů. Se kouknu odpoledne, jak to tam dopadlo.

Obrázek uživatele Dick

Nenaformátovals to náhodou v NTFS, nebo FAT32? Jestli ano tak to foťák nemusí vidět.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dick wrote:
Nenaformátovals to náhodou v NTFS, nebo FAT32? Jestli ano tak to foťák nemusí vidět.

zkoušeli jsme všechny typy formátů, nejde žádnej.. :(

Obrázek uživatele nakedsoul

Ja to zkraje naformatoval na FAT32 to je pravda, pak mi to doslo a preformatoval jsem to na FAT, ale nic se nezmenilo. NFTS mi to ani nenabidlo....
Ale ikdyby to bylo na FAT32, tak by ji prece ctecka musela precist ne? Opravte me jestli se mylim...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

čtečka musí přečíst všechny systémy, na které je sma naformátuje, i NTFS se dá číst, ale ten je nanic, Fat32 povoluje soubory o velikosti 2GB, větší souvislej soubor tam nejde, tak NTFS je nanic..
já myslel, že si zkoušel všechny, co takový ISO? je v nabídce formátování?

Obrázek uživatele nakedsoul

Me to nabidne jen FAT a FAT32. V tom spravci mi to nenabidne 'delete partition' ...asi proto, ze je to hlavni oddil?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, tak ho zkus smazat, a naformátovat nanovo..

Obrázek uživatele Dick

Když to jdeš formátovat, jakou kapacitu ti to nabídne? Kolik MB?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.