Obraz monitoru

Dobry den,
mám LCD monitor a již delší dobu se mi klepe obraz takové kmitavé malé pohyby z dálky to vidět neni, ale z blizka ano. Kontrolovala jsem zastrcku u monitoru i u pc, zkousela jsem ho pripojit k jinemu pc a poblem pretrvaval. Monitor je stary 2 roky. Za vasi odpoved dekuji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, toto bude začínající závadou zdrojové části monitoru, vysychající kondenzátory, kmitání se bude zvětšovat, až jednoho dne monitor nezapneš. Řešení jsou 2, servis kde cena bude kolem 1000,-Kč , nebo někdo v tvém okolí, kdo by kondenzátory uměl vyměnit sám, tam se částka za nové součástky pohybuje do 100,- Kč

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

...nebo za flašku :)) známý kolem Čimelic má nákou elektrofirmu a kámošovi teďka monitor taky opravil - za 14 korun dva nové kondíky... kdybys byl v dosahu, tak ti to taky spraví..

Obrázek uživatele Bedřich Randýsek

Dobry den,
mám LCD monitor BENQ 19"senseye+photo a v poslední době se mi objevily podélné krátké pruhy vypadá to jako stín a zároveň se klepe obraz takové kmitavé malé pohyby z dálky to vidět neni, ale z blizka ano. . Monitor je stary 4 roky. Za vasi odpoved dekuji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, rozeber ho a ve zdrojové části najdeš nafouklé kondenzátory, vyměn je.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mám asi podobnou závadu když zapnu monitor nebo když ho probudím ze spánku
tak začne slabě problikávat,ale pak je to ok.Takže jestli začíná něco odcházet oprava vyjde na 1000?Dával jsem za něj před 5 lety 5500 tak vyhazovat se mě ho nechce.
Ještě mě napadlo jestli to nemůžou dělat ovladače od Nvidia.Při těch nejnovějších naskakovala fialová obrazovka a pomohl až restart,což dělalo více lidem,tak jsem nainstaloval starší tak jestli nedělaj pro změnu toto.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, problikávání asi bude způsobeno také těma kondenzátorama, jinak preventivní výměna pokud si to uděláš sám vyjde na max 50Kč, ale těžko říc jestli je to opravdu ono

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No zatím to nechám a uvidim co to udělá po čase,zatím to je jenom trochu,při naskočení obrazu tak uvidíme .Zatim dík

Obrázek uživatele Michal Čížek

dej vědět

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak asi pude monitor brzo kouřit,to blikání je častější a ještě navíc když ho zapnu tak
bíllá je spíš šedá a nastavená plocha je taky nějak tmavší,po chvíli se sice vzpamatuje
ale už je to asi otázka času.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahaaa, to neni zdrojem to je odcházející CCFL trubice v monitoru, co je to za monitor a jak je starej?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Je to LG Flatron L1960TR mám ho tak 5 let.A kolik vyjde ta trubice vyplatí se to vůbec nechat opravit,nebo je lepší koupit novej.

Obrázek uživatele Michal Čížek

samotná trubice stojí cca 450,- pokud nemáš zkušenost, sám to nevyměníš, takže servis a např. www.asupport.cz oprava monitoru vychází na 1200,- a je jedno, jestli trubice, nebo zdroje, takže je to spíš rozhodnutí na tobě jestli se to vyplatí, dnešní servisy na požádání řeknou cenu opravy než to opraví, tak to někam dej a uvidíš.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No uvidim mam ještě náhradní Acer až kyksne úplně to LG.5 let teda ale neni moc dlouhá doba ,aby tam začli odcházet nějaký věci,na to že jsem za něj dával 5500
je to asi krám.

Obrázek uživatele Michal Čížek

za 5500,- - 5 let, je to dlouhá doba, při 24 hod provozu by nepřežil 2,5 roku, hlavně zdrojově, může to být i kombinace závat zdroj+ccfl, dnes ve stejné kvalitě koupíš monitor kolem 3000,-, záleží, jak často je používán a jestli používáš Standby režim či ho vypínáš.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Standby používám,vypínám ho akorát potom zároveň s PC.Asi poletí teda nejspíš do
křemíkového nebe.Když ho necham opravit tak asi můžu čekat že mě tam kyksne za chvíli něco jinýho.Která značka je dneska asi tak nejspolehlivější?Vzal bych nejspíš nějakou 24 rozlišení 1920 x 1080.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jak tak koukam na ceny ,tak už bude asi lepší vzít rovnou nějakou Led televizi
stojí skoro stejně.

Obrázek uživatele Michal Čížek

nebo tak, rozhodně pro výběr monitoru je potřeba více faktorů http://lcd-monitory.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-lcd-monitor/
nejsem hráč a film na PC sleduji zřídka, vyloženě mám PC jen pro práci a jsem naprosto spokojen s 19-kou BENQ FP91G+, jeden z nejpodařenějších modelů ve své třídě, už se nevyrábí a mám ho 6 let, po 3 letech vyměním kondiky, stand by nepoužívám a monitor je stále funkční. Takže pro náročného vzít nějaký profi monitor od HP, nebo Philipsu, pro ostatní ASUS, LG, BENQ ale sledovat recenze jednotlivých modelů, Acerů se vyhnout, tam odchází ve valné většině zdrojová část hodně brzo a často sebou vezme i rozkladovou elektroniku LCD. určitě ti sem někdo ještě napíše svojí zkušenost, né každý má stejné nároky a zkušenosti

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak tenhle vypadá dobře za dobrou cenu
http://lcd-monitory.heureka.cz/philips-247e3lhsu/

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Se značkou Philips bohužel přímou zkušenost nemám.
Dovolím si odkázat na starší vlákno, kde jsme se bavili o 24" LCD - konkrétně značka Samsung: http://www.pcporadenstvi.cz/node/14829#comment-69776

Mám ho již skoro rok a nemohu si stěžovat - možná trochu horší podání bílé, ale když si člověk pohraje s režimy - nejvyšší spokojenost.

Jinak by vás možná mohl zaujmout tento model, je to IPSko - záleží tedy na použití, o kterém psal Tom minulý týden na našem separátním portálu: http://cdr.cz/clanek/lg-ips235p-lcd-predstaveni

Podle uživatelské diskuse jsou ohlasy velmi dobré. Dá se sehnat také jeho verze bez pivotu, je tak o něco levnější (23").

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak na LG jsem taky koukal a docela dobrý s tv, ale má jas jenom 250 cd/m2
a ostatní už mají jas 300cd/m2

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud nehodláš koukat na monitor zatímco ti na něj svítí přímé sluneční světlo, tak jas nad 200 nemá smysl řešit :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.