Nezrušení tiskové fronty

Při tisku z Windows XP může nastat chyba tiskárny například zmačkaný papír, tisk jiné stránky nebo chyba tiskárny. Kliknu na ikonu tiskárny a zadám "zrušit tisk všech dokumentů". Ikona tiskárny ale nezmizí ihned , je třeba čekat někdy až 5 -15 minut a po celou dobu nelze nic tisknout. Tento problém se projevuje u každého PC s XP a každé tiskárny ( jehly, inkoust, laser) a není způsoben ovladači tiskárny. U systému Windows 98 došlo ke zrušení tiskové fronty během několika sekund.
Tento problém jsem konzultoval s mnoha poradnami , ale nikdo dosud nenašel řešení. ( úpravu v registrech )

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mě to dělá taky, ale jen občas.. třeba když toho tam zasekám fakt hodně. jinak stačí PC restartovat, někdy i jen prsotě odpojit tiskárnu od eletriky a zapojit.. tyto "záseky" jsou totiž způsobeny tiskárnou, en počítačem.. předpokládám, že je to tiskárna HP..

Obrázek uživatele Enpe

Tato chyba není způsobena tiskárnou, k PC jsou připojeny tiskárny HP a Epson, u jiného PC je Panasonoc, Lerk apod. Rozhodně nepomůže vypnutí tiskárny vypínačem nebo vytažením sítové šnůry, ani vytažení paralelního kabelu z PC. Uvedená chyba nastane i když není připojena vůbec žádná tiskárna.

Jestliže PC resetuji , po náběhu systému se opět objeví nezrušená tisková fronta a zase čekám několik minut na tisk. Je to evidentně chyba WindowsXP , při stejných tiskárnách a Windows98 bylo vše bez problému. Bylo by třeba vyhledat a změnit v registrech položku způsobující toto časové prodlení.

Obrázek uživatele tatik

Když zrušíte tiskovou frontu a čekáte, až zmizí, zkoušel jste zadat
net stop spooler
následně pak
net start spooler
Co se stalo?

Obrázek uživatele Enpe

Mám česká Windows XP a nevím kde bych nalezl položky net stop spooler
následně pak
net start spooler

Obrázek uživatele tatik

Výše zmiňované příkazy se zadávají do příkazového řádku. Zadáte net stop spooler. ovbjeví se, že spooler je stoplý a následně dáte start.

Obrázek uživatele Enpe

Zadání net stop spooler následně pak net start spooler způsobilo menší zmatek . V hlavním panelu je teď trvale ikona tiskárny a tisková fronta je sice nulová ale zbývá k vytištění jeden dokument. Tiskárna ho ale nevytiskne. Patrně by byl vhodnější způsob nápravy změnou v registrech ?!

Obrázek uživatele chomin

to je problem, ktery nikdy nebyl resen a presto se u toho clovek parkrat nastval. mnozi se dohaduji o tom, jestli to zpusobuje pamet PostScriptu (blbost) nebo vyrovnavaci pamet (velice pravdepodobne).

bohuzel v registrech s tim nic neudelame. slysel jsem dokonce zvesti o tom, ze softwarova cache je v SP3 uzpusobena tak, ze se s zadnym zpozdenim nesetkame. muzeme vyzkouset ty service packy, ale ruku do ohne bych za to nedal.

kazdopadne se vam na tento vroubek podivam zevrubneji a budu se snazit (doufejme, ze zdarne - koneckoncu by se tohoto chtelo zbavit vice lidi) najit nektere fakta a informace, popr. uspesne mirena reseni. :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.