myš

ahoj potřebuju poradit ... chci přítelovi, který je projektant, takže s počítačem pracuje každý den, koupit pořádnou myš. Mohl by mi někdo poradit, která myš by pro něj byla ideální? Díky moc :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[49978] myš

já mám Logitech MX518, je to sice tak trochu herní myš, ale je to přesné zaměřovátko se sedmi nastavitelnými tlačítky.. já dělám v Blenderu - 3D editor - takže vesměs totéž a je to skvělá myš :-) jen bych zvážil koupi i podložky, nějaké gelové pod unavené zápěstí, ale dosti velké, aby se tam přítel vešel a taky aby neměla příliš adhezivní povrch, což většina z nich má a pak myš blbě klouže.. ale dýhovaný dřevotřískový stůl, jako mám já, to je katastrofa, to i u takovéhle myši občas kurzor uskočí..
lepší myš ale vážně neznám :)) záleží zase, kolik máš peněz, myš je 800, podložka kolem 400

Obrázek uživatele andilek00
[49979] myš

Děkuju za odpověď :). Dívala jsem se i po dražších, takže mě cena myši celkem potěšila :)). Gelovou podložku má, ale díky za radu. Koukala jsem se na některé myši např. Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse nebo
LOGITECH myš Marathon Mouse M705. Taky nevím, jestli vybrat drátovou nebo bez. Přítel má obě, jen nevím, co je lepší.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[49980] myš

pokud s ní hodlá pracovat, tak mu délka drátu snad nebude dělat problém :)) já bych bezdrát nikdy nechtěl, ale je to subjektivní no.. nutno říct, že drátová je "rychlejší", bezdrát má nějaké to zpoždění, i když to není téměř poznat, prostě tam je..

jak říkám, já s touhle dělám defacto totéž co on.. a myslím, že je naprostpo postačující, ty ostatní už jsou vážně herní, vybavené desítkami tlačítek s ostrým designem a velmi citlivým senzorem, což je právě ve hrách podstatné, tam se hraje na každou milisekundu, to při práci grafika zas tolik cítit není.. stejně tak laser - je drahý a že by někdo poznal rozdíl, pokud na tom profesionálně nehraje střílečky, si nemyslím.. pravda ale, že laser se lépa adaptuje k nehostinným povrchům a pak jsou tu i myši přímo na příšerné povrchy, umí pracovat dokonce i na skle.. to ale asi také nepotřebuje..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.