Multifunkční zařízení

Mám problém s 3v1 HP DJ F2180. Instalace nového zařízení byla vpořádku, vše bylo funkční-tisk, kopírování, skenování. Po půl roce přestal fungovat skener - PC hlásil, že zařízení není k dispozici. Tak jsem provedla přeinstalaci všemi možnými způsoby. Po propojení PC a tisk. USB kabelem, hlásil systém, že nelze nainstalovat SW ovladače skeneru (kód 39). Tisk a kopírování jde bez vady, skener nelze použít.
Zařízení jsem zkusila naistalovat na jiný PC - vše bylo vpořádku, všechny části jsou plně funkční.
Může mi někdo poradit, jak znovu zprovoznit skener na mém PC - Lynx MS Premium, OS VistaHP? 8-)

Obrázek uživatele tatik

A zkoušela jste nejnovější ovladače ze stránky HP? Zkoušela jste zrušit zařízení v systému a znovu nainstalovat?

Obrázek uživatele ipavelkova

I tyto možnosti jsem zkoušela a pořád nic, sice skenuju jen velmi zřídka a mám možnost využít zařízení v zaměstnání, ale pak jaksi ztrácí "multifunkční" zařízení svůj smysl.

Obrázek uživatele tatik

A co se stane, když zmáčknete tlačítko skenování?

Obrázek uživatele ipavelkova

Po stisknutí skenovat přímo na zařízení zabliká kontrolka a nestane se vůbec nic, po zadání příkazu v programu HP Photosmart Ess. následuje výzva k vybrání zařízení, které má skenovat, ale jsou to jen USB výstupy, ke kterým aktuálně není připojeno nic, nebo jsou připojena jiná zařízení. Při jakémkoliv jiném pokusu o uvedení do provozu hlásí, že při komunikaci se skenovacím zařízením došlo k chybě a má se zkontrolovat, zda je zařízení řádně připojeno.

Obrázek uživatele tatik

A co skenování s výstupem přímo na tiskárnu?
Zkoušela jste odinstalovat HP Photosmart Ess a následně nainstalovat?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zkusila jste napojit tiskárnu do jiného USB portu ? ! ?

Obrázek uživatele ipavelkova

Obracím se na poradnu, protože už nevím, co mám ještě udělat. Všechny výše zmíněné možnosti jsem už vyzkoušela a nic se nezměnilo. Skener funguje jen na jiném počítači než na tom mém.
Asi budu muset zavolat technika přímo na místo činu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Znovu jsem si přečetl první příspěvek a koukám, že máte Windows Vista. Instalujete tedy kompatibilní ovladače? Nesnažíte se nainstalovat ovladače pro XP? ("Tonoucí se stébel chytá .. " :-x ). To jsou poslední možnosti, co mě napadají. Pak už zbývá jen ta poslední možnost a to je odpojit tiskárnu, odinstalovat kompletně vše, co se jí týká pomocí ovládacích panelů - přidat či odebrat programy, a samozřejmě také z ovládacích panelů - tiskárny a faxy. Pak ji nechat odpojenou, nainstalovat vše, co se k ní váže z cd, a znovu připojit a nechat nakonfigurovat. Pokud to nepomůže, tak už bohužel nevím ...

Obrázek uživatele tatik

Nevím jak kolegové, ale já netuším, co si mám představit pod pojmem : "Tak jsem provedla přeinstalaci všemi možnými způsoby." Setkáváme se zde s lidmi s různými znalostmi VT. Snažíme se procházet věci od začátku. Kdyby jste rovnou napsala, co jste dělala, tak jsme se nemuseli, podle Vás, "tak hloupě ptát". :o

Obrázek uživatele ipavelkova
[20383] Omluva

Moc mě mrzí, že jste si můj povzdech nad vlastní nemohoucností vyložili jako stížnost na "hloupé" otázky. Vše by mělo být originální a dle popisu kompatibilní (viz nepříliš kvalitní foto).
Ptám se - a slibuju už naposled - je možné, aby dříve funkční ovladač, se kterým se opravdu nic neprovádělo, prostě "jen tak" přestal "pracovat"? V době, kdy k tomu došlo, nebyl instalován/odinstalován žádný SW nebo připojováno/odpojováno zařízení.

Obrázek uživatele tatik
[20384] Re: Omluva

ipavelkova wrote:
Ptám se - a slibuju už naposled - je možné, aby dříve funkční ovladač, se kterým se opravdu nic neprovádělo, prostě "jen tak" přestal "pracovat"? V době, kdy k tomu došlo, nebyl instalován/odinstalován žádný SW nebo připojováno/odpojováno zařízení.

Jen se ptejte, a ne naposled, od toho jsme tady.
Na Váš výše uvedený dotaz zní odpověď ano, je to možné. Pominu v tuto chvíli havěť. Existují programy, které hlídají aktuálnost ovladačů. Nahlásí Vám zastaralost ovladačů, Vy si necháte stáhnout aktuální?, a oni nemusí 100% fungovat. Stejně tak se stahují aktualizace a záplaty OS a jiných programů. Tady může dojít k nějaké nekompatibilitě. Teď mám v práci PC, kde se neinstaloval žádný software, žádné zařízení, není zavirovaný a přestalo fungovat vypínání. Dám vypnout a nic se neděje.
Pokud zařízení funguje na jiném PC, zkusit, jak psal jome, zlikvidovat všechny stopy a nainstalovat vše znovu. Pak už mě napadá jedině reinstalace a následná aktualizace systému. A následná instalace zařízení.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.