Externí HDD seagate?

Dobrý den chtěl bych se zeptat proč u Seagate freeagent 1tb přes usb je někde napsáno 8MB cache, 16MB nebo dokonce 32MB? Na stránkách výrobce jsem odověď nenašel, Tak jestli ho máte někdo doma tak to prosím zjistěte a napište, Díky za odpověď.
např. 8MB http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007H24E000I71
16MB http://www.agen.cz/produkt/64804/Seagate-1TB-ST310005FDD1E1-RK-USB-3-5-32MB.htm

A ještě taková malá otázka. Je Seagate freeagent a Maxtor Onetouch 4 stejný? Myslím tím jestli je vevnitř taky HDD od firmy Seagate. [/url]

Obrázek uživatele Chester.11

Není to náhodou rychlost přenosu a ukládání MB za sekundu?

NWM to jistě

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Né, to je vyrovnávací pamět disku, si myslím já. Ale sériové číslo mají oba stejné takže rozdíly by neměli být.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, cache je vyrovnávací paměť disku. Já tedy nevím, ale na tom Agenu mají dle mého názoru chybu. 32 MB cache u exteru se mi moc nezdá a jeví se mi to jako hloupost a vůbec technicky nemožné, vzhledem ke schopnosti USB a dalším parametrů.. Ten 8 MB cache se mi zdá přesnější. 1 TB extery se většinou pohybují právě mezi 8 až 16 MB cache.

A co se týče vašeho druhého dotazu, tak bohužel vás asi zklamu, ale nevidím důvod, proč by Maxtor dával do svého boxu konkurenční HDD. Dle toho co jsme i vygooglil všechno ukazuje na to, že má uvnitř vlastní produkt, tedy že se nejedná o Seagate ...

Obrázek uživatele tatik

SN by měl být jedinečný. Pokud jsou stejné, což je malá pravděpodobnost, tak je to velká náhoda.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Když se podíváte na tyto stránky tak je tam odkaz na maxtor http://www.seagate.com/www/en-us/products/
A na těch stránkách maxtoru je napsané Seagate technology. Tak nevím pořád mi to připadá divné. Nebo to jen spolupracujou, ale každý si dělá vlastní HDD.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A to cache, když se podíváte na tyto disky ve zboží tak tam je ve většině napsané že to má 32MB cache, ale tomu ani já pořád nemůžu uvěřit že by to mělo tolik. Opravdu reálně mi připadá těch 8MB nebo z propojením eSATA a firewire400/800 16MB cache.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Quote:
Společnost Seagate koupila Maxtora za tehdy směšných 1,9 miliardy dolarů. Rozdělení akcií je 84% pro akcionáře Seagatu a zbytek pro Maxtor. Seagate si od této fúze slibuje úsporu 300 miliónů dolarů ročně.

Aha, tak proto .... :eek:

Quote:
Maxtora tedy vlastní společnost Seagate, ale prodává obě značky. Maxtor se zpravidla nabízí jako dražší, bytelnější a funkcemi lépe vybavenou variantou.

Díky tatiku za odkaz. Tohle je výborná recenze ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky za recenzi, taky jsem se přiučil. Takže Maxtor je lepší jak Seagate? Sem si vždycky myslel že to je opačně. A tak poslední otázka. Jaký disk si myslíte že je lepší ten freeagent nebo ten onetouch4 1TB? Cena je stejná. Please poradíte?....

Obrázek uživatele tatik

Možná věc názoru, je pravda, že já měl raději Maxtor. Jinak je to obchodní tah, proč společnost prodává obě značky. Někdo je spokojený s Maxtorem a chce opět Maxtor. Když nebude Maxtor, koupí si Seagate? Proč tedy nedat zákazníkovi co chce? Taková politika nefunguje pouze v IT branži.
Co se týká disků? Ono to asi bude jedno. I nové Porsche se může pokazit. Osobně bych sepřiklonil, jak jsem psal výše k Maxtoru.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Ahoj, jestli ti ještě můžu poradit, doporučil bych ti externí HDD od Western Digital. Já osobně mám Mybook 1TB a sem s ním nad míru spokojený. Předtim sem měl 300 GB a také spokojenost. :-x
Ten Mybook 1TB má skvělý design, přenosovou rychlost si sice přesně nepamatuju, ale nikdy sem s tim neměl problémy.
A co je hlavní dá se s PC propojit i přes FireWire 400, samozřejmně USB 2.0 a co je důležité... také eSata, u kterého se ti několikanásobně zvýší rychlost. :))
Je to jen rada, ale jestli bude chtít maxtora, je to tvá věc :cool: :cool:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No popravdě jsem taky uvažoval o WD nebo Seagate. WD500GB USB už mám doma a taky spokojenost, ale teď jsem se chtěl poohléhnout po druhém a samozdřejmě něco levnějšího, tak teď uvažuju o tom Seagate nebo Maxtoru. Ale asi to teď vyhraje ten Maxtor. Ještě mám 2HDD interní Seagate v PC a taky si nemůžu stěžovat. Ale vyzkouším asi ten Maxtor. ať vím jestli bude dobrý nebo mě značka zklame, ale doufám že ne. A díky všem za odpovědi a rady......


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.