Monitor - no viedo input

Ahoj,
mám takový menší problém. Mám propojené PC přes HDMI s monitorem. Zapl jsem PC a normálně naběhl do windows. Poté jsem odpojil HDMI od monitoru a připojil na TV (vše fungovalo). Když jsem odpojil HDMI od TV a vrátil do monitoru, tak nenaběhl obraz (no signal). A teď takový oříšek. Když HDMI vrátim do TV, tak obraz normálně funguje (tzn. že grafika i kabel by měly být v pořádku). Když tím HDMI kabelem propojím můj monitor s notebookem mojí přítelkyně, tak jíjí plochu na monitoru vidím (signál najde, takže monitor by měl být taky v pořádku). S různýma ovladačema ve windows by to nemělo mít nic společné, protože monitor s mým PC nenaběhne již při bootování (TV při bootování funguje). Nevíte někdo, čím by to mohlo být?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Po připojení monitoru na něm najdi čudlíky pro "vstup" a zkus se proklikat k HDMI - občas může být problém ve verzi HDMI a s tím spojené modulace signálu "probuzení".

Obrázek uživatele hromy007

Na monitoru je defaultně nastaven HDMI vstup. Problém je, že když tam nejde signál, tak nefunguje ani tlačítko menu ani quickselect pro manuální výběr vstupu (pouze po zapnutí probíhá autodetekce vstupů - monitor HP2470W).
V práci jsem si půjčil funkční monitor a ten také s mojí graf. kartou nefungoval. Kamarád mi půjčil graf. kartu a ta s mým monitorem funguje, takže problém bude nejspíš v mé grafické kartě. Takže mou graf. kartu kamarád ozkouší u sebe v pc a uvidíme. Dám vědět jak to dopadlo.

Obrázek uživatele hromy007

Tak kamarád vyzkoušel mojí grafiku a taky mu to nenašlo vstupní signál (shodou okolností má stejný typ monitoru jako já). Takže je asi grafika v háji. Je ale divný, že s tou televizí to funguje. No nic, zkusím poslat do servisu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zkus. Může to být i v tom rozdílném přístupu k probouzení atd.. Televize asi nekouká jen na budící pin, ale třeba i na nějaký datový, možná... Nicméně určitě to reklamuj..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.