LCD (*VYŘEŠENO*)

Zdravim, koupil jsem si LCD 19" LG LCD L1982U-BF 2ms a údaje udávají obnovovací frekvenci 56 ~ 75 Hz. Mám ho zapojený přes DVI kabel a frekvenci mohu nastavit pouze na 60. Mohlo by to být ovladači ke grafice?
Mám grafiku MSI NX6800GS.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Instaloval si také ovladače toho monitoru do pc? Nebo si ho nechal jako "zařízení Plug and play", tedy nijak bez určení ...

A navíc u LCD je 60 Hz optimální, bych řekl. NEbo s tím máš nějaké potíže ?

Obrázek uživatele Puzzle
[9959] re

Instaloval, to je jasný. Funguje perfektně. Já nevím, jestli těch 60 je optimální, jde o to, že nejde nastavit víc, když je to u monitoru udávané. Nemůže to být tím zapojením přes DVI ? Kdyby byl zapojen přes DSUB možná by to šlo? A je lepší mít nainstalované ovladače na grafiku dodávané (starší) nebo novější_ ? Jenom jestli to také nemá vliv..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No, u obnovovací frekvence rozhodně neplatí pravidlo, čím větší tím lepší ... 60Hz je taková zlatá střední cesta, ať už z hlediska počítačové funkčnosti, tak z hlediska pro lidské oči, podle mě. Pokud s tím nemáte žádný problém, je myslím zbytečné něco přenastavovat.

Ovladače samozřejmě mohou mít na obn. frekvenci vliv. To že vám to nelze změnit svědčí o tom, že vaše grafická karta a LCD jsou takto nejlépe kompatibilně synchronizovány, tudíž se mi zdá zbytečné se to snažit změnit, pokud s tím nejsou problémy ... Samozřejmě můžete zkusit nainstalovat novější balíček s aktualizací, ale nevím, za to bude mít efekt ..

To je ode mě vše …

Obrázek uživatele Puzzle
[9961] LCD

Zkusil jsem i nové ovladače, ale je to stejné. Mě jenom zajímalo, jestli je to takhle v pořádku. Vše funguje perfektně, tak to nechám být. Nemám s LCD monitory zkušenosti a chtěl jsem to nastavit na ty vyšší udávané hodnoty. Nejspíš to má takhle být, myslel jsem, že je někde v něčem problém, ale tedy není...

DÍKES za pomoc