LCD (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, mám na vás dotaz ohledně LCD. Chci si zakoupit 19 LCD, především na hry a nemohu se rozhodnout mezi těmito modely - LG L1952TQ-SF , Acer AL 1951AS, Asus MB 19TU a Benq FP 93GX. Mohli by jste mi prosím doporučit nějaký ?

//Edit (jome) -> přesunuto; špatná sekce

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nejsem sice žádný odborník, ale trochu mě udivuje jedna věc. Říkáš, že si chceš pořídit na hry, LCD monitor. Pokud vím, hráči pro hraní preferují především klasické monitory typu CRT, protože LCD mají delší dobu odezvy, což je pro hráče nepřípustné. Pokud to chceš tedy především na hry, všímal bych si při rozhodování tohoto atributu, aby byl co nejmenší ...

Obrázek uživatele TheALuminium

Nerad odkazuji na jiné weby, ale tentokrát je to dost k věci, nedávno byl vydána recenze na CZC a je dost dobrá, tak se určitě podívejte.
http://www.czechcomputer.cz/art_doc-DE7C018A975F362EC12572260056EE4E.html

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Kdybych si měl kupovat nový monitor(naštěstí už doma máme jen LCD), ať už na hry, foto, či jen účetnictví, tak bych volil jedoznačně LCD. Ve fóru se zmiňujete o době odezvy. Nevím, kdo před lety rozšířil fámu o tom, že by hráčum vadila dlouhá doba odezvy(dlouhá myslím 16ms), nejen, že oko to není možné rozeznat, ale navíc to ničemu nevadí. Jedině dlouhá odezva, u prvních LCD třeba 32ms, ta se projevuje zanecháním duchů hned za rychle se pohybujícím se objektem(kurzoru, fotbalového míče atd.). Další pozitiva jsou, sytější barvy, méně vyzařovaných paprsků(po kterých se oči rychleji unavý), zabírají mnohem méňě prostoru(dají se případně využít jako designový prvek), jsou lehké a hlavně mají minimální spotřebu(pár Watů)!!! Jediné omezení, mohl činit pozorovací uhel- v dnešní době je to irelevantní a neznám výrobce, který by dnes vyráběl model z úhlem menším než 120°, avšak lepší je koukat po modelech s úhlem 160° nebo i 178°, čím větší, tím lepší.
Dneska je i nepřeberná možnost výběru, jak cenová, tak kvalitativní(např. profesionální modely z řad Eizo-vhodné spíš pro profi foto-design) Ještě maličkost, LCD mají vstup DVI, což CRT ne!-většina grafických karet mají už jen pouze digitální DVI vstup a nikoliv analogový VGA(to se dá řešit přes levnou redukci, ale na úkor ztrát barev). Jo a z toho vašeho výběru bych zvolil ten LG...nebo též od LG L1970HQ-BF-můj typ!

Obrázek uživatele Jones
[9528] Re:

Tak na dobu odezvy pozor. Nevim na co si byl zvykly nebo si zvykly, ale mam doma 21" IBM profi monitor a odezva 16ms i 12ms (na LCD) duchy nechava jak ve filmech tak ve hrach. Samozrejme zalezi na tom jaka odezva a vyrobci LCD casto udavaji pro ne vyhodnejsi cislo. 16ms na EIZO v pohode strci do kapsy LCD Acer s odezvou 8ms pac ve skutecnosti ma treba 22ms.

Barvy a LCD... hm mnoho LCD monitoru ktere sou schopne zobrazit plnej Adobe RGB. Takze zvlast TN panely maj barvy dost otresne... Nehlede na pozorovaci uhly y levnych panelu. Sedis primo pred monitorem a diky mizernym uhlum ma spodni okraj jinou barvu nez vrchni.

Technologie PVA, MVA, S-PVA sou na tom s barvama podstatne lip ale monitory ktere je uzivaji jsou drazsi.

Mista min zabiraji ale rozhlidni se doma co mas kramu, ktere si nikdy nepouzil a ty take zabiraj misto. Takze tohle beru jen pokud bydlis v 1+1.

Vyhodou je urcite moznost instalace na stenu.

Ale kdybys mel kupovat kvalitni LCD ktere se vlastnostmi vyrovna dobremu CRT budes muset hodne pritlacit na penezenku.

Nicmene LCD se rozmahaji a s jejich masivnim nastupem klesaji ceny takze na dostupny skutecne kvalitni LCD uz nebudem muset cekat dlouho uz ted se objevuji prvni vlastovky. A kvalitni LCD podle me zacinaji tam kde koncili kvalitni CRT cili pres 21". :)

Obrázek uživatele Puzzle
[9529] LCD

Na konec jsem si koupil 19" LG LCD L1982U-BF 2ms a jsem s ním velice spokojený.

Obrázek uživatele TheALuminium

Good choice :-)
LOCK