LCD LG - out of range při digitálním zapojení

Koupil jsem si LG L225WT. Doporučené rozlišení je 1680x1050 při 60Hz. Při zapojené přes D-Sub analogově není problém, ale při změně vstupu na digitální DVI zahlásí monitor chybu OUT OF RANGE (znamená, že signál je vysílán pod krmitočtem, který není monitor schopen zobrazit), a pokaždé uvede jíné hodnoty aktuálního kmitočtu. Zkusil jsem už snad všechny možné kombinace rozlišení a pořád nic. Na netu jsem našel, že by mohl byt problem v komunikaci BIOSu a grafické karty.

Poraďte prosím, děkuji.

HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Základní deska: ASUS A7N8X-E, AMD Athlon XP 2800+, GK ATI Radeon x1600 Pro.

Obrázek uživatele TheALuminium

A jak byste to chtěl řešit? Pokud je to grafikou tak to nevyřešíte. Maximálně jí můžete reklamovat, pokud je v záruce, ale nejspíš by to ani nepomohlo, tyto starší grafiky mají celkem problémy utáhnout tak velké rozlišení. BIOS jedině se můžete podívat k nastavení ke grafice, ale moc toho tam nenajdete a maximálně ho můžete flashnout, ale to též k ničemu nebude. Nakonec bývá monitor, také jediná možná reklamace. Já bych zkusil jinou grafiku, anebo vzít monitor k někomu kdo má slušnou novější grafiku.

Obrázek uživatele pouze.jen

Tato grafika by s tim nemela mit problem. uz jsem to zkousel i na GF 5500 a delalo to to stejny. Problem je, ze grafarna vysila jinou frekvenci nez ja nastavuju ve windowsech. Tam nebude technicka zavada na nicem, akorat neco blokuje to nastavovani digitalniho vstupu.

Obrázek uživatele pouze.jen

http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P072AEFEBFD5FC 744C125737F0053B41C.html?ansid=18

toto vyvraci spekulace o spatnem hardwaru.

Do toho monitoru chodi treba 89,4 kHz horizontalne a 120 Hz vertikalne (a porad je to ale jiny, pri kazdym spusteni i kdyz jsem nic nemenil)

Jeden borec psal k tomuto problemu na netu, ze za to muze BIOS, ze to nejak zmate. Ale jak to vyresit psal na Linux, takze mne to bylo k hovnu. Psal, ze se musi v nejakym souboru prespsat cosi, aby se to neridilo BIOSem a ze to pujde.

Obrázek uživatele TheALuminium

No tak to Vám bohužel neporadím a asi nikdo tady. Spíše doporučuji se obrátit na nějakého zkušeného technika z www.svethardware.cz jelikož tam testují monitory od hloubky a měli by si s tím vědět rady.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.