Klávesnice v nb se zbláznila!

Zdravím. Mám notebook Asus A3HF, OS W XP. Klávesnice v nb mi úplně normálně fungovala. Pak jsem pro ulehčení psaní přes USB zapojil do nb klávesnici od stolního počítače. Ta klávesnice se zřejmě nazývá jen KME (žádná další čísla ani písmena názvu jsem na ní nenašel). Když byla ta klávesnice zapojená, úplně normálně fungovala. Zároveň ale nefungovala správně klávesnice v nb: Klávesy vypisovaly jiné znaky, než měly. A to skoro všechny klávesy! Pak jsem musel vrátit tu klávesnici od stolního počítače. No a většina kláves v notebooku se umoudřila, ale bohužel pouze většina, ne všechny. Nefungují klávesy vpravo: řádek ýáíé=´(=7890%ˇ), pod ním UIOP, pod ním JKL"!', pod ním m,.-. Zajímavé je, že ty klávesy píší to, co je na nich napsáno maličkými písmeny: Např. u kláves UIOP jsou maličká číslíčka 4,5 a 6 a maličká hvězdička. V tom horním řádku to píše třeba i divnou hvězdičku, která vypadá jako pětiúhelník, ta ale na klávesnici není znázorněná. Připomínám, že jsem naprosto nic neměnil v nastavení klávesnice. Na monitoru vpravo dole v liště jsem míval mimo jiné i ikonku jazyka (CZ-EN), ta najednou sama od sebe zmizela. Díval jsem se do ovládacích panelů: Nastavení klávesnice vůbec nic nenabízí ke změně! Jediné, co tam je, je pitomá windowsovká nápověda, která je úplně zbytečná!

Poradíte mi, co mám dělat?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkontroluj, jesti nemáš zaplý Num Lock :)) případně obnovení systému..

Obrázek uživatele Unus_vir_de_Bohemiae

TOBiAS wrote:
zkontroluj, jesti nemáš zaplý Num Lock :)) případně obnovení systému..

Ne, o numlock vůbec nejde. A co si mám představit pod tím obnovenímn systému? Reinstalaci operačního systému? Nebo co jiného?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

právěže tam, kde jsou na písmenkách číslíčka je právě při aktivaci numlocku schovaná msíto čísel numerická klávesnice.. proto čísla místo písmen.. zkus to..

ne, dáš start - programy - příslušenství - systémové nástroje - obnovení sytému - obnovit do doby - vyberte bod obnovení - poslední funkční datum..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.