Jaký externí disk si vybrat?

Zdravím, vzhledem k tomu, že můj počítač začíná být poněkud přecpaný, uvažuju o koupi externího disku, ale totálně nevím jaký si mám vybrat. Potřebovala bych tak velikost 500 GB, protože mám omezené finance a větší kapacitu stejně nenaplním. Jinak ale netuším. Disk bych používala na skladování grafických prací, což zahrnuje fotky, videa i hudební soubory. Ráda bych nějaký exterňák, který vydrží časté přehrávání velkých videí a filmů, které bych tam naskladovala. Také bych ho třeba ráda připojila občas k televizi, abych si mohla nahraná videa prohlédnout na obrazovce. Někde jsem si přečetla, že klasickým přenosným exterňákům to nesvědčí. Vím jen, že existují disky, které se jen píchnou do USB a pak nějaké, co snad mají i vlastní napájecí kabel či co, můžete mi to někdo trochu vysvětlit a poradit mi co mám asi tak hledat? Jinak jen vím, že na disky značky ADATA jsou dost negativní reakce (mizení dat po nějakém čase či co), takže bych zkusila jiné značky, co třeba Verbatim nebo Seagate?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.pcporadenstvi.cz/node/15613

Ano, klasickým to moc nesvědčí, umírají pak předčasně. Záleží samozřejmě také na zacházení.
Existují disky s externím adaptérem, něco jako nabíječka k mobilu. Bez něj nefungují, takže jsou nepužitelné na cestách. Jsou ale rychlejší.
Jsou pak 2,5" a 3,5". Ty 3,5" toho snesou rapidně více, jako třeba to přehrávání, ale jsou větší, těžší, a obvykle mají adaptér. 2,5" jsou tak akorát napojit, nakopírovat, a zase odpojit. Takové pak při přehrávání filmů tak tak dožijí konce záruky.
Ze značek bych volil Western Digital. Verbatimy jsou prý super, ale po letitých zkušenostech s mizernými DVD Verbatim (ač o nich všichni tvrdili, i já, že je to špička), jsem Verbatim zavrhl. Seagate pak patří mezi ty vcelku nespolehlivé, Samsung jakbysmet.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.