Externí HDD koupě

Zdravím,

rozhodl sem se, že si pořídím externí HDD na filmy, serialy a dalsi veci. Nevím ale, jestli je jedno který koupím. Když sem si tak procházel zboží, tak je mi divné proč jsou dražší disky s USB 2.0, když USB 3.0 je přece rychlejší ne ?
Mě se líbí třeba tenhle model

http://www.czc.cz/seagate-freeagent-goflextm-home-network-3tb-cerny/8601...

protože se dá v budoucnu kdyby pochybělo i rozšířit a tak.Zároveň tam ale píšou, že je to rozhraní 2.0, ale když se podívám dál tak je tam třeba tenhle

http://www.czc.cz/seagate-freeagent-goflex-desk-usb-3-0-3tb-cerna/98685/...

který má rozhraní 3.0 takže bude asi rychlejší ne ?
a jaký je asi tak rozdíl těch rychlostí mezi 2.0 a 3.0 ?
a který byste mi kdyžtak poradili ? nebo máte úplně jiný tip ?

díky za odpověĎ

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zkus najít nějaké testy rychlostí, protože USB 3.0 umožňuje vyšší rychlost, ale nezaručuje. Umožňuje. Bohužel současné externí disky málokdy využijí schopnosti USB 2.0, takže k čemu 3.0? Rychlejší nebudou. Už jen proto, že jsou to obvykle camravé 5400rpm disky.

V rozšíření nevidím důvod. Pokud jsi si vybral disk, připojitelný k routeru a k Lan, je ti vcelku jedno, jestli máš 2 disky v sobě, nebo 2 disky samostatně, připojené každý zvlášť. Z hlediska rychlosti a propustnosti je to i rychlejší.. Ale jak vidíš, disk je enormně dražší jen díky tomu Lan.. Chceš tedy disk na Lan domů, něco jako NAS, nebo skutečně cestovné externí disk?

Obrázek uživatele MonkeySkunk

Aaaaha :-D na lan to opravdu nepotřebuju no, takže jen na přenášení a udržení dat :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak a teď si musíš vybrat, jestli chceš 2,5" pomalejší, ale přenosnjší, nebo 3,5" s externím napájecím adaptérem.. Takový je rychlejší, ale samozřejmě může být v provozu jen u zásuvky. Je vhodnější pro přenášení velkých souborů sem a tam. Případně, jako to mám já, klasický interní disk v externím boxu, takový je ještě rychlejší a narozdíl od klasických externích disků mu nevadí permanentní zátěž, jako třeba přehrávání filmu. Klasické extetrní disky to nemají moc rády.
Ty 2,5" napájené z USB je však možné provozovat i na cestách..

Co bych si asi nevzal je Samsung. Lidé s ním nemají dobré zkušenosti ohledně životnosti. Spíše bych si vzal WD..

Obrázek uživatele MonkeySkunk

Tak dám přednost rychlosti, takže vezmu tu 3,5". Ale narazil jsem na další problém. Jak si tak procházím ty disky, dočítám se, že většina BR přehrávačů, televizí a třeba i PS3 má problém najít externí zařízení větší než 2,19 TB a jelikož já bych chtěl právě 3TB zařízení a připojovat ho k tv a přehrávači tak by to mohl být asi problém, že ? Dá se to nějak vyřešit ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dá se ozkoušet, zda tvoje zařízení si s takovým diskem rozumí, případně ho vyměnit. A nebo koupit dva menší.
V řešení, které mám já, čili externí box, je to spíš o tom, zda si zařízení rozumí s boxem a pokud ano, je už naprosto putna, jaký disk je vevnitř.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.