dotaz k reproduktorum

Ve svém elektrošrotu mám dva reproduktory od starší stereo Sony minivěže, která je již mimo provoz.Napadlo mně , že bych je mohl využít k PC, je mi líto je vyhodit.Každý má vyvedenou dvoulinku (černý a červený kablík), který byl na konci zbavený izolace a upnutý do svorkovnice na zadní straně věže. Takže k nim musím přiletovat Jack, ale nějak mi není jasné jak to pospojovat a zapojit k PC. Vzadu na PC pro který je chci použít je zvuk pro repro vyveden na jeden výstupní konektor. Základní deska tohoto kompu je :http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51719
Poradíte mi někdo, jak to pospojovat? A jaké parametry repráků jsou rozhodující pro možnost použití s PC - vzadu na reprácích je jen údaj o impedanci (tuším že je tak uvedeno 60 (ohmů?). Jde mi o to abych v kompu něco neodpálil .

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na to budešpotřebovat minimálně předzesilovač na slabší, pokud sou repra silnější, budeš potřebovat zesík..ptž komp dává jen malý výkon, to by neutahlo ani ty bzučákový repráky co sou v gameboyi.. kamarád si staví zesík ke kompu ze pro pěkný repra, te by ti kdyžtak poradil jak na to, ale je to celkem náročný na práci a i to nějakou korunu veme..

Obrázek uživatele JKADER

A nedal by se použít zesilovač z té minivěže ? Ona je sice z jiných důvodů odstavená, ale zesik určitě funguje (po...al se volič stanic ) ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, pak pokud má ta věž audio vstup, tak se dá normálně napojit na kompa a hrát, ale muí přitom bejt zaplá.. pak by se dal využít jen ten zesík, ale muselo by se to přepracovat, ale taky, bylo by to u toho složitý no..

Obrázek uživatele JKADER

To mně původně vůbec nenapadlo, jasně má audio vstup, takže nejjednoduší bude ji zapnout a propojit s PC.Přepokládám, že stačí obyčejný audiokabel který koupím cestou domů v elektru.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jj, přesně tak, 3,5mm sterej Jack.. :)) :wink: samozřejmě ale počítej s navýšením spotřeby než co by měly normální repra, jelikož budeš "živit" i zbytek věže..

Obrázek uživatele JKADER

Já u toho zas tak dlouho nesedím :)) Tak max.do dvou do tří :cool:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hlavně si ty repra od věže i věž dej na itneligentní místo, kamarád si dal 50W repra těsně k monitoru a pak sme mysleli, že odešel monitor, bo grafika, páč byly na okraji rozlitý barvy.. no a až po pár dnech a zkouškách a objevnání nový grafiky sem si uvědomil, že si ten mačos dal repra vedel monitoru a že to zmagnetizoval, no, tak sme letěli z kuchyně od občerstvení do pokoje a vzali sme ten reprák a jezdili dokola kolem monitoru a barvičky se stěhovali :D:D neudělej stejnou chybu.. ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.