Taktování procesoru

Dobrý den, mám procesor Pentium DC E2160 1,8ghz a chtěl bych ho nataktovat aspoň na 2,4 ghz(klidně i víc :D), ale nevím jak to udělat, poradíte?

Základku mám MSI P7N SLI-FI a program od MSI DualCore Center, přes který by to taky šlo, ale nejde, protože mi to hází nějakou chybu.

Díky za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak nejlepší je zalízt do biosu a pohrát si tam, ale taktování je docela dost komplexní věda a moc bych ti to nedoporučoval..

jinak teorie je že stačí zvedat frekvenci po troškách (vždy uložit, nabootovat a 10 minut aspoň zatížit na max (3dmark) a zase pokračovat dá), když už nebude stačit zvednutí frekvence, o nejmenší možnou hodnotu navýšit napětí procesoru a pokračovat ve frekvencích..

co se násobiče týče, ten má Pentium nejspíš zamčený, ale pokud ne, přes násobič se dá taky něco získat, vždy ale před zvýšením násobiče vrať frekvenci trochu zpátky, zvedni násobič a zas můžeš trochu přidávat na frekvenci..

vše ale děláš na vlastní triko, šance, že ti to uhoří je docela vysoká :D a jednak také potřebuješ mít kvalitní chlazení - základem je hlídání teplot.. jak to pude nad 80°C v zátěži, na napětí už raději nesahej..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.