Taktování CORE 2 QUAD Q9300 a Corsair DDR3 1333MHz a jiné

Zdravím, obracím se sem s velkou prosbou o pomoc a rady.

Chtěl bych si zvýšit výkon PC a mám pár otázek, na které
jsem nenašel odpověď a také velkou prosbu:

První CPU:

Taktování Intel Core 2 QUAD Q9300 - vím, že z tohoto procesoru nevytáhnu vysoké takty, ale někde jsem četl, že 3,0GHz je reálná a stabilní hodnota. Dokoupil jsem nový chladič NOCTUA, a bylo mi řečeno,že problém s přehříváním cpu by nemusel nastat - to umím pochopit, ale ta hlavní část...PC jsem si sice postavil sám (to už ale umí i děti), o taktování něco málo četl, ale bohužel nechápu...

Proto se chci zeptat, zda by se zde nenašel člověk, který ví, umí a případně by mi ukázal jak na to a pomohl přetaktovat tento procesor a podíval se i na ramky a za jakých podmínek. Info io konfiguraci by mělo být komplet v mém podpisu.

Na druhou otázku asi tuším odpověď, ale ujistím se:

Zvládne zdroj FORTRON SAGA+ 450W, ATX 2.2 druhou grafickou kartu nvidia 8800GT 512MB ve SLI? Mám špatný pocit... Jaký zdroj byste mi doporučili?

Jak velký nárust výkonu mohu očekávat? Taktování této GK? - to by znamenalo dokoupit chlazení, stojí za to poměr cena/výkon?

Procházel jsem internet, ale moc konkrétních info - i v návaznosti na základní desku, popřípadě RAM - jsem nedostal, spíš udělal zmatek v těch informacích, které jsem už měl. Zde je dost užitečných informací, super věc, ale než se prokoušu všemi informacemi zavřou mi PC do muzea...

Omlouvám se za případnou duplicitu...

Mockrát děkuji za odpověďi, názory, doporučení a těším se na případnou spolupráci a úpravy.

Zatím ahoj.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže, s taktováním moc zkušeností nemám, ale u tohodle cpu by ses na 2,7 dostal vpoho, pak už by to bylo víc a víc o hubu..
s tou grafikou, taktovat to zkus přes Riva tuner, taky bys to moh trochu přetaktit a zvýšit výkon o 5% bez dokoupení chladiče, kdybys chtěl víc, tak by to chtělo lepší chladič..
s tim SLI, zvýšení by bylo tak 10-15% podle hry, moc to nepřidá, vyplatí se rovnou počkat na nový grafiky s jádry GT200 (nVIDIA) nebo RV770 (ATI) a koupit novou, při tý nový ATIně by to ani nepotřebovalo novej zdroj, ovšem pro novou nVIDII i stávající do SLI by to chtělo aspoň 600W z dílen Fortron, Chieftec nebo Seasonic... ono to vícegrafický zapojení neni až tak závratná, jak nVIDIE tvrdí že Quad SLI má 400% výkon oproti singlu, ale veskutečnosti je to tak 180%... takže poměr cena/výkon víc než hrůzostrašnej...

Obrázek uživatele tatik

Možná napoví toto
http://www.shiuser.com/trash/cnt/4/tabulka_k_quad.xls
Jinak na stránkách CNT se takové věci dělali a je k tomu i nějaká výměna názorů. Ale je třeba chladit, chladit, chladit. Podotýkám, že za pokusy s přetaktováním neponese nikdo zodpovědnost. Vše děláte na vlastní zodpovědnost.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.