nova zakladni deska

nazdar steluju jeden prastarej pc a potreboval bych vedet zda by pasoval procesor intel celeron cpu 2.60ghz (bude novej za chvilku ale jedno po druhym :D) ze zakladovky http://www.motherboard.cz/mb/fic/P4M-800T.htm na nakou novou se vstupem s fcie (mam k dispozici 6600geforce kera nepAsuje do ty v odkazu)...
tak jestli byste prosim nehodili naky tipy na pokud mozno nejlevnejsi zakladovku kera by mela fcie a pasoval by do ni ten procak.. diky moc predem)

Obrázek uživatele kiko261
Obrázek uživatele Anonymní uživatel

hele visco urcite bych to bral ale penize sou problem nemam aktualne skoro nic.. chtel sem se zeptat co si myslite o http://www.czc.cz/asus-p5pl2-intel-945pl/34566/produkt kamos by mi to sehnal za babku jen jestli by to bylo ok s tim procakem?. podle me ne ale rikam sem laik))

Obrázek uživatele kiko261

Ten procesor by mal na tom fungovať a grafika tak isto

Obrázek uživatele Peca

Takže abych si to ujasnil...nyní máš Celerona na 2,66 v tebou uvedené desce v prvním příspěvku. Chtělo by to přesné označení procesoru.
Aby jsi ho rozchodil, musíš mít desku se socketem 478 (což je už spousta generací zpět a nevím jestli ještě někde bude k sehnání a asi určitě nenajdeš žádnou s PCIe slotem, v tu dobu to snad ještě nebylo). Uvedená deska s chipsetem H61 ti moc nepomůže, to je socket 1155 a potřeboval by jsi pak i jiný CPU. Ta poslední uvedená deska je se socketem 775 což je o krapet novější socket než 478, ale ten CPU ze 478ky do něj nepůjde.
Asi je načase na kompletní obměnu.

Obrázek uživatele kiko261

Takto :-) rátal som s tým ako povedal machinerose, že bude brať nový celeron takže vychádzal som z toho že to bude už novšieho typu ako G550+,takže preto som vybral MB socket 1155...
Ale zase súhlasim s tebou Peca . :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

diky za odpovedi!
PECA- Intel Celeron CPU 2.60Ghz mam napsano v cleaneru.. jinak dybyze du do tyhle http://www.czc.cz/asus-p5pl2-intel-945pl/34566/produkt tak mi de o to abych moh rozjet tu 6600geforce
pac na ty co tam je ted neni presne jak rikas vstup PCIe (smekam pred tvymy znalostmi :))
nicmene ji budu mit vlastne zdarma takze se mi odkryvaj kese na procak kerej bych tam dal novej.. jestli byste meli nakej typ jakej co nejlepsi procak do ty novejsi zakladovky tak to sem hodte)) diky moc predem

de mi o to abych moh rozjet http://www.quakelive.com/#!home se stabilnima 125fps a k tomu mit zapnuty teamspeak a celkove nak urychlit tuhle sunku pri prohlizeni apod. jinak zadny narocny parby atd))

Obrázek uživatele Peca

Problém je, že je to hodně starý chipset a procesory, které podporuje nejsou též žádný zázrak. Nicméně Geforce 6600 taky není nějaký zázrak a je to hodně stará grafika, takže to bude OK.

Jedině tedy sehnat nějaký procesor z Aukra za pár kaček.
Zde máš seznam CPU, které ta deska podporuje...
http://www.asus.cz/Motherboards/Intel_Socket_775/P5PL2/#CPUS
a tady nějaký přehled CPU z té doby
http://www.svethardware.cz/prehled-desktopovych-procesoru/22566-12

Nejlepší co tam osadíš je Pentium DualCore E2200 až nakonci seznamu podporovaných CPU.

Těžko říct jestli ta hra pak poběží 125fps, když dáš na jejich stránkách dole FAQ a tam system requirement, tak uvidíš požadavky. Není to nic náročného, tak na dané konfiguraci po vylepšení by to mohlo běžet pěkně.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

diky)) dostal sem nabidku ze bych k ty desce dostal ram DDR2 1Gb
CPU Pentium 4 3GHz FSB 800MHz + chladič intel za smesny ceny)
je to asi o hodne horsi procak nez Pentium DualCore E2200 co? ale na druhou stranu sem ho nenasel nikde v nabidce (ani na aukcich apod az na nakou stranku kde byl inzerat od 18-10-2010)

Obrázek uživatele Peca

Hold jsou to už staré procesory, těžko se shání. Můžeš si zatím nechat ten nabízený a alespoň víš po čem se příp. koukat.
Jinak ano je slabší než E2200, starší architektura a jedno jádro (i když alespoň s HT, myslím, jestli je to ten typ co se domnívám).

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak je to doma vse se zapojilo ale pocitac neodstartoval zrejme :D kvuli zdroji ktery ma 2Opin.. potrebuji eatxpwr 24 pin (premyslim nad fortronem 400W(pokud byste vedeli o necem lepsim/levnejsim tak se nebojte zminit :D)) plus si nejsem jisty jaky vykon by to melo mit na tech strankach s tou deskou jsem to nenasel... dik predem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud jsi "short on money", mohlo by tě zajímat http://www.czc.cz/9je7jt9v2chmdac5tp7hjhc6s3/seznam ale předpokládám že i na to bys byl finančně krátký..

Takže jak jsi na tom finančně? Hele než kupovat nějaké braky, tak si trochu přišetři (léto, brigáda, natři někomu plot, vykopej bazén), a kup si moderní a dobrý stroj, alespoň http://www.czc.cz/dhogn796v6jcjb0qlrh96383ad/seznam, nebo tu mou vytuněnou ojetinu,

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

nazdar lidi pocitac bezi vsehno na dratkach (windows, prohlizeni i hry) diky vsem za odpovedi jeste jednou.. jediny problem se vyskytl u nekolika 1-pinovych konktoru (6jich je) ktere nevim kam zapojit na nove desce (podle me souvisi s USB)
jmena: 1 + 5V, 2 + 5V, 1 Ground, 2 Ground a jeste jednou myslim ty 5Vecka

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

V manuálu od desky k tomu bude obrázek...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.