Jiný procesor, jaký?

Dobrý den, už déle uvažuji o možnosti zakoupit lepší procesor, protože můj názor na to je, že on už by mohl být jediný problém k mé spokojenosti (zahrát si csko 1.6 se stabilníma 100fps i ve smoku, občas si zapnout nějakej ten GRID, NFS World a možná si ulítnout na něčem novějším, ale to už není prioritou), každopádně jaký procesor zvolit? Aby to bylo v nějaké rovnováze k ostatním komponentům. Uvažoval jsem tedy nad AMD athlon II x2 250, pak jsem si přečetl celkem dost článků a zase jsem začal uvažovat nad AMD phenom II x2 565 Black Edition. Dále začlo hledání zda-li vůbec na moji základovku takový procesor půjde a jestli to nebude dělat nějakou neplechu. Takže bych uvítal Vaši pomoc a rady, já už mám z toho hlavu neobvyklých rozměrů. :)

PC: Z.d. : MS-7309 socket 940
Proc. : AMD sempron 3000+ 1.6ghz
Graf. : ATi radeon x1600 series 512mb
Ram : A-data 2x1gb DDR2 800mzh
Zdroj : Pentium 4 350W

-Kdyby byla potřeba znát os, tak jsem a nadále budu věrný "XPčkám".

Možná se taky mýlím a procesor nebude žádné řešení. No budu rád za každou radu.
Předem Děkuji Vašek :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ve tvém případě pravděpodobně procesor není problém, smoke je problém pro grafickou kartu a většina i lepších má z fullscreen smoku smrt.. Ovšem už nemáš žádného mladíka, deska nepatří k nejdražším... Rozšířit by se to teda dalo dvoujádrem a novější grafikou, ale vyjma bazaru to asi vyjde docela draho..
Deska spolkne vcelu velkou řadu i novějších procesorů ( http://www.msi.com/product/mb/K9N6PGM2-V.html#/?div=CPUSupport ), ale takový Phenom x4 bych si do ní už asi netroufl dát.. Mohl bych k prodeji nabídnout Phenom II x3 720 BE OC ještě v záruce..
Podle procesoru by se dokoupila adekvátní grafika až do 4000 korun, k tomu Phenomu by se hodila HD5770 Vapo-X OC, kterou také mohu poskytnout.. A dle toho by se dokoupilo nebo nedokoupilo druhý pár ramek..

Ovšem pro výkonnější řešení by bylo potřeba trochu lepší zdroj, něco jako Fortron Black Power 450W.. (A to už za 3K novou desku s ramkami a máš nový počítač :)) )

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Když bychom řešili čistě jen procesor, do jakého dvoujádra bych se měl podle toho co mám pustit? Abych si nekoupil nějakou "předraženou smrt". :)

Jinak díky za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je to specifické - jak říkám, vše musí jít se vším - dáš lepší procesor a brzdit bude grafika, dáš lepší grafikua budou malé ramky a neutahne to zdroj.. Dáš lepší procesor a neuchladí to chladič...

Je potřeba znát, jaké máš investice a jaké představy.. Nová bedna vyjde na cca 12,5K, což je dost málo na to vše, co v ní je, přesto hodně na to, stojí ta tvá aktuální..

Deska schramstne dost podporou, ale fyzicky by to nemusela utahnout (napájení), takže z x4 bych moc nebral. Stejně podporuje jen ***e úsporné verze. Staré verze Athlonu a Phenomu bych nebral ze stejného důvod, pouze Athlon II a Phenom II. Nejvýkonnější, co tam dostaneš je Phenom II x3 720BE, o kus slabší x2 655BE (obojí s šancí odemknout jádra, ale s mizernou šancí k sehnání), z Athlonů II x2 už pak poměrně slabý 260/255/250, na nižší procesory bych už asi nešel..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vypadá to, že sáhnu po AMD Phenom II x2 550 :) Co myslíte?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Myslím, že tu svou 720BE bych rád vyměnil :)) Ale pokud seženeš ten Phenom, nebude to špatné..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Za každou cenu bude obchodovat. :D Podle listu z webu tu 550 podporuje, mohlo by mě něco ještě zaskočit? :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A když mi odsouhlasíte tu 550, tak jí hned objednávám. :) Na webu je teda označení "Phenom II X2 Callisto HDZ550WFK2DGI z550" To je ale podle mě to stejný jako " http://procesory.heureka.cz/amd-phenom-ii-x2-550/specifikace/#section " nepletu se? :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mám nabídku na "1GB DDR3 (1333MHz), ATI Radeon HD 5450 (650Hz), PCIe x16, CrossFire, 64bit, DVI, HDMI" ddr3 asi nehrozí, mám pravdu? :)) :)) :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tu grafiku neber, to by jsi se nikam moc neposunul...

Ten 550 je taky použitelný, ale jukni na cenu.. Za těch 1800 je hoodně předražený, jako všechny Phenomy teď.. Asi nic jiného, než bazar podle mě nepřipadá v úvahu..

Zaskočí tě BIOS - musíš ho reflashnout ještě se starým procesorem, viz CPU list výše..

Obchodovat budu :)) Protože za ty peníze.. 720 BE je nejlepší, co tam dostaneš stabilně (a proto to má největší smysl), ale těžko ho někde i použité seženeš...

Je ale potřeba udčit si cíl, který cheš po čase získat - a podle toho vybírat... Pokud nedáš silnější grafiku ani zdroj, tak i Phenom x2 je přehnaný..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Známej to nabízí za nějaký 400,- ale nevím jak je to s těma ddrkama ohledně grafik. Nicméně posunovat nikam nechci, jen tomu chci asi dopřát lepší procesor, protože mám za to, že mi to teď ta 1.6ghz hodně brzdí. :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tu x1600 ten procesor prakticky těžko zbrzdí, sama o sobě je pomalá dost :-) To ona je brzdou a hlavně v tom smoku..

Tuhle kartu za 400 leda koupit a prodat za 1000.. Použít určitě ne..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No asi to teda vidím tak, že nic nekoupím a bude klid. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Vypadá to tak... Tobě by v každém případě bodla grafika.. HD4650 z bazaru by se ti líbila.. trochu potaktovat ten procesor.. a nebo pak lepší a k tomu HD4850 z bazaru.. A nebo Phenoma a HD5770 a 4GB ram a 450W zdroj..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Už jsem se na to díval a taktovat nejde, to je ten problém. :)) No kdyžtak si budu hlídat nějaký ty použitý komponenty. Díky za rady.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.