WiFi

Zdravim,

Chtel bych do stolniho pc nejakou kartu nebo neco, abych chytal wifinu. Muzete mi neco doporucit? Nevim, jestli na usb nepo pci. Mam O2 internet 8Mb/s. Modem bude od pc asi 3 metry, v jedne mistnosti. Takze dosah nemusi byt tak velky.
Tady me udaje o rychlosti netu:
Download: 6 468,98 kbit/s (808,62 kB/s)
Upload: 311,47 kbit/s (38,93 kB/s)
Cena tak do 1000,-

Dekuji, je jich tolik, ze se v tom nevyznam.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[53687] WiFi

a co takhle kabel? já ho preferuji všude, kde se to nebude hejbat... vzuch je ztrátový a pro takovou rychlost nesmyslný, kor na dálku 3 metrů... cena WiFi ať už USB nebo karty je nesrovnatelně vyšší s cenou 10m kabelu UTP..
důvod pro WiFi?

Obrázek uživatele petanek
[53688] WiFi

Mel jsem kabel, kdyz byl pc u modemu, ale ted jsem predelaval obyvaci pokoj a stul s pc mam jinde. Nemam sem jak kabel dostat, aby to nevypadalo skarede. Musel bych ho natahnout pres dvere, nejak kolem futer, to by vypadalo... Myslel jsem, ze je na tom wifi dobre s rychlosti. Pac pouzivam doma notebook a nemuzu si stezovat na rychlost internetu. Nebo v tom je rozdil? Pokud to opravdu dost ztrati, tak to budu muset nejak vymyslet, ale doufal jsem v tu wifinu. Kdyz porovnam pc kabel a ntb wifi s rychlosti prohlizeni i stahovani jsou na tom stejne mi prijde :| Notebook je novejsi a vykonejsi nez pc, tak jestli to je tim. :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[53689] WiFi

tak ono záleží na použitém WiFi zařízení, existuje kus za 150 korun, ale taky za 1500 a rozhodně nejsou stejné :)) u NTB většinou celé váko funguje jako anténa, to ale klasické USB dongly nemaj...
jako ta WiFi je fakt zbytečná, radši vrtačku skrz zeď někde v rohu za skříní a kabel kolem zdi pod kobercem.. mam to tak taky :)) ale chápu, pokud máš plovoučku, tak je to problém :))

Obrázek uživatele Peca
[53690] WiFi

Kabel nemůže být takový problém, můžeš využít až 100m kabelu UTP, tak to se do té délky nějak tam promotáš aby to nebylo vidět. :-)
Pro pevné PC je kabel přeci jen lepší, ale jet na wifi samozřejmě problém není. Co se týče těch ztrát, tak hodně záleží na routru a kvalitě připojeného wifi zařízení. Když jsou kvalitní, tak ty ztráty nejsou veliké. Na internetu na krátkou vzdálenost s přímým výhledem na přístupový bod to asi ale nepoznáš ani u méně kvalitních zařízení. Pokud bys měl domácí síť , kde by byl přenos už vyšší rychlostí, tak tam to už znát bude.

Jinak já bych volil pro pevné PC drát. :???:

Obrázek uživatele petanek
[53691] WiFi

Kdybych mel koberec, tak nic neresim :-) Ale mam prave plovoucku, kolem zdi by to jeste slo nad listickama, ale nemam ani prah, jen takovou listu, tam to neschovam, proste to nejde :shock: Co uz, dekuji za rady. Tak WiFinu zavrhuji a budu premyslet. Asi vysekam drazku do zdi nebo co :D Diky za pomoc

Obrázek uživatele Peca
[53692] WiFi

Nevím jaký máš ty lišty, pokud dřevěné, tak budeš muset sekat, nebo je oddělat a vést pod nima. U plovoučky se vždy nechává mezera cca 1cm mezi zdí a podlahou, tam by se to vešlo.
Pokud máš umělý lišty, tak tam to jde vést přímo lištou. Prostoru je tam dost, mě tam vedou 4 dráty.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[53693] WiFi

plovoučka je nanic... než si to takhle komplikovat, tak bych si koupil něco jako http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69149 pokud to máš kam zapojit...

Obrázek uživatele petanek
[53694] WiFi

To jsem celou tu dobu chtel :-) Tak myslis, ze tento by mohl byt jeden z tech lepsich, jo? Jeste posledni otazecka. Je tam napsano - Operační systém: 2000/XP/Vista. Pujde to i na Win7? To mi asi nereknete, ze? Diky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[53695] WiFi

věřím že půjde :))
na ty 3 metry by to mělo bejt cajk, ale prostě kabel je kabel..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.