Vyplatí se?

Zdravím všechny příznivce dobrého železa

Na alze teď prodávají bazarovou Sapphire HD 5970 za slušnou cenu 6000kč. Je to sice starší kousek, ale výkonem(a chápu že i spotřebou) určitě trošku jinde než současné karty v této cenové relaci. Z nedávné minulosti vím, že podobné starší pecky hned mizely nebo byli těžko sehnatelné. Proto když se něco takového objeví většinou beru hned. :D Otázka je, co mi v tý alze asi tak můžou prodat za kus... Šel by někdo do toho?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[72979] Vyplatí se?

Za 6000 se dá koupit nová HD7850, která se energetickou efektivitou nedá vůbec srovnávat.. Nejsem si teď přesně jist výkonnostním poměrem, ale nemyslím si, že by zaostávala... Ještě nad tím popřemýšlím a zjistím detajly, až budu mít čas, teď mám trochu frmol.. Ale HD5970 bych si asi už nekoupil..

Obrázek uživatele Konrad Zuse
[72980] Vyplatí se?

Pořád tak nějak špekuluju jestli se přece jen nedá sehnat něco levnějšího a „výhodnějšího" než HD 7850, kterou se mi stále brát nechce. :shock:
Ale bude to možná tím, že jsem si vždycky kupoval víceméně staré krámy a neustále pak bylo potřeba něco měnit a štelovat... :lol: Jako příklad dávám takový ten pochybný inzerát, kde je to fakt loterie, co se z toho vyklube. Tahkle už jsem párkrát naletěl, ale stal se i případ, že to fungovalo :D Asi jsem se ještě dostatečně nepoučil, tak mě zkuste přesvědčit.
http://pocitace.hyperinzerce.cz/graficke-karty/inzerat/5969844-ati-radeon-hd-6970-lightting-nabidka/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[72981] Vyplatí se?

HD5970 a HD6970 jsou velice odlišní karty, HD5970 je dvoučipovka, která neběhá vždy úplně optimálně, kor takhle "starší"... HD6970 úplně od věci není, ale svět nyní bude žít architekturou GCN a jejích optimalizací, takže se HD7000 vyplatí nejvíce - jejich výkon poroste globálně, ovladače od nyní již nepoužívané architektury se už moc ladit nebudou...

Obrázek uživatele Konrad Zuse
[72982] Vyplatí se?

To já samozřejmě vím, zas taková guma nejsem, ale jak říkám, pořád jsem přemýšlel jestli teď nejsou některé starší Radeonky za převratnou cenu, ale asi opravdu na nic nového nepřijdu. Mohli by zase kluci ze Sapphire oživit nějaké kousky z let minulých, jako třeba nedávno Xtreme 5830 a 5850, asi se nic podobného nechystá, nevíš náhodou, jak to mají v plánech? :-)
V každém případě dík za rady, nakonec teda půjdu do tý 7850, asi opravdu nejrozumnějšího řešení.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[72983] Vyplatí se?

Tak ty Xtremky byly hodně zajímavé, ale nikdo z výrobců zatím moc neleakuje. Hlavně ty starší modely už se nevyrábí, doprodávají se zásoby a jelikož všechny byly vždy nedostatkovým zbožím, nikdo nemá zásoby na nějakou větší sérii výhodných grafik. A proč taky, když jdou stále na dračku při relativně vysokých cenách? :-) Podle mě se víceméně nic neoběví a chytrý člověk půjde do HD7000, které vůbec nejsou za špatnou cenu a jsou výhodnější do budoucna (růst výkonu díky driverům)...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.