Výběr zdroje + není moc silná grafika ?

Zdarvím všechny
Četl jsem si článek o výběru zdroje ale. Nejsem si jistý zda bude dobrý každopádně moje sestava je následující.
CPU: AMD Athlon x2 64 4600+ 2.26 GHz
RAM: A-data 2 GB
MB: Aušus M2N32 SLI Deluxe edition
HDD: Segate baracuda 40 GB (pro systém), WD GREEN POWER 1TB (data)

A teď. Chci upgrade grafiky. Nejlépe se mi jeví Gigabyte Radeon HD 6850 (tu přetaktovanou verzi !!!). Plánuji totiž později i ostatní věci a k tomu zdroj Corsair Gaming Series GS600 600W. Tak se chci zeptat jestli nebude ten zdroj moc málo vytížený pro tuto sestavu ale zase na druhou stranu jestli by vyhovoval pro pozdější 4-6 jádro AMD, 6GB ram a nějaký MB. Tak co myslíte ?

Díky moc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dám ti dobrou radu - vykašli se na to, "přečkej" zimu a kup to najednou - to je totiž nejlepší, co můžeš udělat.. Ano, zdroj bude moc silný - to zaprvé - a zadruhé jsou i lepší zdroje.. Grafika ti současný procesor utahá, resp on jí nebude schopen uspokojit, bude ji brzdit.. Ramka bude taky málo...

Kup to najednou, to je nejlepší co můžeš udělat, přijdou novinky, klesnou ceny..

Obrázek uživatele Sairus

No vysvětlím ti situaci. Půjdu na brygáde kde dostanu zřejmě 5 000. Můj pc (resp ta grafika je na dvě veci, pc jako takový je super akorat ta grafika) když neutratím ty peníze do cca týdnu tak si je půjčí mamka s taťkou a to je pak konec to tu neřešme :D. no každopádně tu grafiku chcu už do budoucna takže tuhle si koupím a ted zdroj. Napíšu co chci do budoucna koupit a ty mi porism napis jaky zdroj budu potrebovat, resp bude stacit 550 W od Fortrona.
CPU
2x RAM
MB
+ ta grafika, ty samé HDD a DVD mechanika, případně do budoucna BD DVD.
Utáhne to 550 W od Fortrona tohle ? Nebo už na to musí být těch 600 W ten corsair co sem tu posilal ?

Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo přesně ten Fortron je ideální..

HD6850 není zrovna "do budoucna", každopádně tak či tak, nekupuj to na kousky :-) rodiče si půjčí a vrátí

Obrázek uživatele Sairus

říkám to nechci rozebírat o těch penězích a na kousky to musím koupit ale nedozvěděl jsem se to co jsem potřeboval vědět. jestli ten 550w fortron utahne tu budoucí sestavu. a proč myslíš že ta grafika nebude do budoucna vím není nejsilnější ale určitě si s ní za 3 roky zahraju hry minimálně na minimum detaily. ale teď je hlavní otázkou ten zdroj. utahne ten 550w tu budoucí sestavu ? díky

Obrázek uživatele Sairus

a co kdybych vzal tuhle HD 6870 to by ten stávající procesor úplně stal ale do budoucna je good http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K0BV4YS13SG

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Psal jsem, že ten zdroj je ideální.. Určitě utáhne mnohem více, než máš teď.. Hlavně budoucí sestava nabídne vyšší výkon s menší spotřebou... www.pcporadenstvi.cz/jaky-vybrat-zdroj-do-pc

Ta grafika nic moc, protože už dnes patří do "nižší střední třídy"... Dnes si na ní zahraješ drtivou většinu her na vysoké detajly, ale jak to bude za 3 roky těžko říct.. Mnoho nečekej..

Už jenom z hlediska vývoje HW a technologií se nevyplatí kupovat "do budoucna", protože v tom budoucnu by takový výkon stál polovinu (za rok) a to se vážně nevyplatí kupovat si dnes výkon, který využiješ až za rok, ale jeho kupní cena bude letošní..

Pokud tedy neplánuješ v budoucnu koupit větší skříň se zdrojem dole, bude Fortron Black Power 550W ideální.. Lepší by byl Fortron Aurum 550W, ale není modulární (odměnou je cena pod 2000 korun), ale pokud si dovedeš s kabely poradit, neviděl bych to jako problém..

No kup si alespoň Sapphire HD6870 Toxic, nic menšího! Minimálně je to skvělá karta se slušným potenciálem k přetaktování, takže do budoucna nejlepší investicel..

Obrázek uživatele Sairus

tak jako do budoucna to myslim tak ze se to minimalne neodvari na crysis 2 pri strednich detailech nebo ze to vubec rozjedu :D kazdopadne diky jednoznacne vezmu ten fortron black power 550W (jsem radsi kdyz mám co nejmín kabelu sere me to pak nekde provlekavat jako umim udelat cabelmanagment ale sere me to :D) a grafiku uvazji ze bych si priplatil za tu HD 6870 ale tu co jsem ja vybral protoze ten toxik co mi doporucujes jednak neni na alfe (jedine tam nakupuju) a jednak je o dost drahsi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, když se připravíš o skvělou věc jen kvůli orientaci na jeden (navíc nemožný) eshop, tvoje věc :-)

Obrázek uživatele Sairus

koukal jsem na czc a tm ji maj ale dost velky problem je ta cena :D dostanu 5 000 a jen ta grafika stoji necelych 5 000 :D ted mam 450 W zdroj ten by to asi neutah (vlastne je to sracka zdroj ani nwm znacku) a rikas ze ten toxic ma hodne velky potencial do budoucna ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Má obří potenciál do budoucna :-)

No tak holt musíš já nevim, půjčit si od kámošů, vyhrát ve sportce :D Nebo grafiku podtaktovat, než nový zdroj koupíš.. On jí nejspíš utáhne, stejně se ta grafika s tim CPU bude nudit, ale jeho "kvalitní" napájení může negativně ovlivnit a ovlivní životnost, funkčnost.. Prostě ji bude pomalu zabíjet..

Obrázek uživatele Malignus

Ta grafika mu zatím může vydělat peníze na výzkumech SETI apod. :-P

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nevím o tom, že by se přes SETI dalo vydělávat.. :x

Obrázek uživatele Sairus

takze kdybych koupil tu HD 6870 a podtaktoval ji tak by to slapalo ? a jak to mam podtaktovat nwm jak na to :D mozna to nejak zaridim a koupim i ten zdroj a tu HD 6870 ale jeste dotaz co si to tam psal o zdroji ze ji pomlau zabije jak to mam chapat ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jako když tě budou krmit zdravotně závadnou stravou - nejprv budeš mít střevní obtíže/restarty, budou se zhoršovat tvoje životní funkce/teploty a vyústí to předčasnou smrtí :D www.pcporadenstvi.cz/jaky-vybrat-zdroj-do-pc

Obrázek uživatele Sairus

a to se tu bavime o tom mojem soucasnem 450 W nebo o tom 550W fortronu ? ale jinak naprosto úžasné vysvětlení :D sem se málem zechcal smíchy :D :D :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

:D Díky... To platí o nekvalitních levných zdrojích všeho druhu.. Fortrony jsou docela dost dobré, ale stále existují lepší - třeba Enermax (špička), Tagan - jenže ty jsou poooodstatně dražší a ocení je pouze overclockeři.. Fortron Black Power je pro tebe ideální zdroj..

Obrázek uživatele Sairus

takze si to zrekapitulujem. KDyz koupim Fortron Black Power 550w je to pro me nejlepsi kup a ted grafiky. Kdyz koupim HD 6850 gigabyte tak mi moc dlouho nevydrzi kdyz koupim HD 6870 gigabyte tak je na tom o hodne lepe ale nejlepsi kup muzu udelat kdyz koupim HD 6870 toxic. a neni to prece jenom blbost kdyz toxic ma jeden dobry ventilator a gigabyte ma 3 dobre ventilatory ? neni tam lepsi potencial pro overclock ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je.. Ale Gigabytu nevěřím, to zaprvé, zadruhé dle mého používá méně kvalitní sučástky a zatřetí, tři větráky si více zařvou.. Zas asi nechceme u toho počítače bejt jak ve strojovně Temelína :-) Pokud bys chtěl extrémně taktovat, nejde o chladič, ten by se nejspíš nějak vyměnil, ale jde o použité čipy - a Sapphire je dvorní výronce grafik ATi od dob jejich vzniku a dostává to nejlepší, to pak osazuje do modelů Toxic.. Ono se zdá, že nejlevnější i nejdražší HD6870 jsou stejné, ale není to tak - levná jádra jsou kazová a nejsou při vyšších frekvencích stabilní, čili jen ty nejlepší a nejdražší jádra ve s pojení s nejlepším zdrojem dosáhnou největšího OC.. A taková jsou primárně osazována do zdánlivě předraženého Toxicu, případně Matrixů od ASUSu..

Obrázek uživatele Sairus

ale kdybych chtel ten HD 6870 od saphire ten toxic taktovat tak bych musel mit jeste silnejsi zdroj ze ? ale myslim ze to nebud epotreba taktovat i kdybych mel ten Phenom II x4 955

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

550W na to bohatě bude stačit :) Reálná spotřeba v epřetaktovaném stavu bude do 270W.. Phenom 955 by určitě snesl i silnější grafiku, plus se dá taky víc přetaktovat :-)

Obrázek uživatele Sairus

takze kdyz bych pretaktoval toho phenoma dejme tomu an 3.8 v lepsim pripade na 4 GHz a tu grafiku na (kolik je tak realne ?) + 6 GB ram tak mi chces rict ze to ten 550W fortron utahne v pohode bez problemu ? tobude delo :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No 4GHz bude už trochu oříšek, bude to chctít trochu snahy a štěstí na dobrý kus.. Grafika by měla vklidu dát 1200MHz na jádře, ale zase je to kus od kusu..
6GB ram proč? buď 4 nebo 8, 6 je blbost! www.pcporadenstvi.cz/obecny-pruvodce-vyberem-operacni-pameti-ram

Utáhne to, ale možná bych to trochu přehodnotil - základem přetaktování je opravdu dobrý zdroj.. Mluvím o něm i v jiném tématu http://www.pcporadenstvi.cz/node/13651 - Enermax PRO82+ 425W.. Menší výkon (ne že by nestačil) ale drasticky kvalitnější napájení.. A cena a není modulární..

Obrázek uživatele Sairus

tak hned me napadji dve otazky kdyz neni modlarni jde s nim udelat dobre kabel managment nebo je to zauzlovane hodne ? a navic to fakt dokaze utahnout ? neni to blbost ze by to utahlo pretaktovanou grafiku a procak ? to se mi nezda ze by tak slaby zdroj to utah (myslim podle W )

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

On utáhne vklidu i 2 grafiky :-)
Zauzlovaný to není, ale musíš mít skříň, kde se daj kabely aspoň trochu někam přichytit... V Enermax Hoplite nebyl problém :))
Když si poradíš, vždycky to jde..

Obrázek uživatele Sairus

vážně ja bych nerad koupil něco co mi bude na dvě věci potom. jde mi o to at utahne tu pretaktovanou grafiku+ pretaktovany procak + 8 GB ramek, BD mechaniku, 2x 1TB disky, osvětlení ve skrini a nekolik ventilatoru. to mi chces rict ze tohle vsechno utahne 425 W ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A kolik myslíš že to baští? systém s HD5870 a Phenomem 965 při standardní zbytkové výbavě si řekl o 330W, já pochybuji, že přetaktuješ grafiku alespoň na tolik, aby si řekla totéž, co HD5870/HD6970, tedy téměř dvojnásobek :-) Dvojice disků, přeplněné chlazení a podsvícení už by ale mohl být problém no... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71855 by to jasně vyřešil, ale už je to trochu příplatek.. Na druhou stranu tenhle zdroj už by vydejchal několik generací sestav...

Obrázek uživatele Sairus

no koukej ja nevim vim ze ten enermax je spicka jo ale asi se budu muset spokojit s tim fortronem, protoze chci si to podsvitit, ty hdd, chlazeni protoze mam komunistickou skrin od firmy nejake cinske KME :D takze nejspis ten fortron bude volba aby to vsechno utahlo a na taktovani mozna ani neprijde tak brzo a prijde az po dvou letech mozna jednom a to uz budou penize na novej zdroj. takze je asi rozhodnuto, HD 6870 Toxic + Fortron Black Power 550W. díky moc za rady a kdyby se něco změnilo tak dam vedet. mozna jeste dokoupim ramky (jo to bude roc az prijedu domu a zjistim co tam mam za ram jestli jsou a-data nebo kingston, jaka frekvence a jestli sou dual-chanel. to se te hned zeptam. mel jsem stary pc kde bylo DDR a mel jsem tam 512 mb ramky od nejake nezname polse firmy a koupil jsem si dalsich 512 mb A-Data a doufal jsem ze buodou spolupracovat ale houby ono to nespolupracovalo a videlo to jenom novyh 512 mb od a-data. tak se chci zetat kdyz mam na desce 4 sloty pro DDR2 a nyni tam je 2x1GB mb a-data 800Mhz (myslim si ze to tak je nejsem si jisty) a koupim znovu 2x1GB A-data 800 Mhz bude to spolupracovat a vytvori mi to 4GB ? z te zkušenosti s DDR se bojim prave dokupovat ramky at mi doma nelezi tak jak to je prosim (clanek o ramkach jsem cetl ale nejak to tam neni a nebo jeslti je tak sem to nepochopil)

díky moc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano, tak by to s těma ramkama mělo fungovat - ideálně koupit úplně tytéž moduly...

S tim zdrojem - v nepřetaktovaném stavu to ten Enermax zmákne vklídku, v přetaktovaném základu by to taky zvládl, ale ohledně extrémního přetaktu si jist nejsem, pokud by jsi chtěl jít na liimity toho HW.. teda jako já si myslim, že by to zmákl vpohodě, ale nemohu to říct na 100%..

Obrázek uživatele Sairus

myslis fortron ne enermax ja chci koupit fortron protoze ten enermax by mozna mel problemy s nekolika zarizenimi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Enermax... V základním nastavení/taktech nebude mít nejmenší problém :wink:

Obrázek uživatele Sairus

ano to vim ze nebu mit problem ale co ten forton ten chci koupit z hlediska financiho protoze ten toxic + enermax me vyjde na 6 700 a já muzu maximum maixim dat 6 000. a nechci tu grafiku trapit na te 450 stare takze plan ted koupim fortrona a vse pobezi v zakladu a az se rozhodnu taktovat koupim zdroj. slo by to tak ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Samozřejmě šlo, ale asi tě to vyjde dráž :D Jako on i ten Fortron ledacos snese, ale kvalitou proudu a čistotou napětí se s Enermaxem nemůže rovnat :-)

Obrázek uživatele Sairus

no tak den vyplaty se blizi a jak se tak koukam na czc tak HD6870 toxic je stahnuty z prodeje :D takze co ted mi doporucujes ? nechci to objednavat jinde nez alfa, czc v pripade nouze alza. takze ted to vidim asi jen na tu HD6850 Gigabyte OC

Obrázek uživatele Sairus

Tak co by ste mi teď poradili ?
Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85573 - takový "menší Toxic".. Je to škoda, jinde ho nemaj?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.