Výběr NOTEBOOKU

Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem notebooku. Mohl by nějaký odborník zkušeným okem zhodnotit tento noťas? http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=89147 A říct mi, jestli je kvalitní a výkonný, případně jaké má nedostatky? Já se v tom moc nevyznám, tak bych se nechtěla nechat napálit. Jestli mi poradíte, že je opravdu dobrý, ty peníze nemám problém investovat. Doma mi odchází PC, takže bych jej chtěla jako plnohodnotnou náhradu na hudbu, filmy, grafické programy, práci spojenou se studiem VŠ a nějaké ty nenáročné hry. Předem díky!!!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Notebook je to vcelku slušný, HP je vysoce kvalitní značka, výbava je celkem slušná.. zkontroluj si ale jaký od toho chceš porty - kolik USB, zda DGA výstup,..

na grafické operace ale NTB není, aké operace máš namysli? 3D modelování? 2D úprava fotek a videí?? HD3200 je snad nejhorší grafika, kterou si k tomuto účelu můžeš vybrat..

navrhnu ti jiné - do školy si kup netbooka za 8K, a za druhých 10K si sestav PC. cenově stejné, výhoy jsou ale že netbook bude mnohem lehčí, menší a kompaktnější, na psaní atd bdue stačit.. PC naopak bude dosti výkonné opravdu na vše :)

kamarád si teĎ koupil za 16K notebook Lenovo a musím uznat, že designově i výkonnostně je dobrý.. Procesor sice slabší Centirno, ale výtečná grafika GeForce 105M, která by byla mnohem lepší, než tento radeon.. avšak HD4670 by byl zase mohem lepší než tato nVidie, ale cena by se také lišila..

Obrázek uživatele KattySI

Měla jsem na mysli běžné úpravy fotek a "hračičkování" ve Photoshopu. Ještě jsem se dívala na tento ACER http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=75052 ale na Acery jako takové jsem neslyšela přílišnou chválu, navíc ten design se mi moc nezamlouvá, spíš bych šla do toho HP, jestli je fakt dobrý

Obrázek uživatele Peca

A co toto? Vybíral jsem v ceně toho prvního HP

http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l550-10z-d135089.htm

nebo menší, ideální na přenášení - můj favorit (dokonce má i eSata)

http://www.alza.cz/toshiba-satellite-u500-10l-d132405.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

oba jsou skoro stejné..

bohužel 3 hodiny na baterku je dost málo.. je to ale logické, ta grafika to prostě papá víc než integrovaná.. proto právě kvlaitné netbook ti vydrží cca 8 hodin a to už je dávka a do školy ideální.. záleží ale jen na tobě.. i na photoshop je ale HD3200 nebo GMA X*** grafika naprd, je totiž velmi opožděná.. vskutku zarážející je,že ten nejhorší grafický čip GMA945 který mám já s 8MB pamětí je na tohle asi nejlepší.. jediná integrovaná grafika vhodná na 2D a 3D..

Obrázek uživatele Honza

1) Acer bych osobně neřešil....

2) Ta doporučovaná Toshiba - má lesklou klávesnici ( bude na ní vidět všechno) - doporučuji leda pro někoho, koho by mohlo eventuálně bavit každý den to leštit....

3) Nevim, proč by na pouštění filmů, poslouchání hudby a lehkých editací fotek nemohla být nějaká integrovaná karta, sám mám, jak si řekl tobiasi x3100 a naprosto bohatě to stačí na základní úpravy...

4) Za mě http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64293
14'' palec, nástupce R61, odhadovaná výdrž 3 - 4 hodky na baterky a slušná konfigurace, k tomu perfektní šasi a servisní podpora

5)Popřípadě bych bral spíše než compaq HP Probook....

Za mě vše

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Honza: já měl právě možnost ozkoušet i HD3200, i X1950 (radeon) i x3100 a GMA 945.. a aškoliv je GMA945 nejslabší, jediná z nich netrpěla dvousekundovým zpoštěním zahájení akce (například chceš posunotu vářez.. hneš s myší a až za 2 sekundy se hne vářez a pak dokud ho nepustíš se hýbe neopožěně.. jediná GMA945 má toto opoždění zanedbatelné.. ale grafika na HD3200 je zlý sen..
ta GF 105M si mylsím, že je dobrá volba, až s etu kámšo objví, napíšu co má za toho Lenova.. navíc ten Lenovo má obrosvké klávesy, takže je krásně pohodlný..

Obrázek uživatele KattySI

Díky všem za rady :-) Bohužel Toshiby mají lesklý plast a ty otisky prstů po celém noťasu je šílenost a pokud vím, tak HP ProBook je taky lesklý, takže tady pro mě cesta nepovede. A chtěla bych úhlopříčku 15,4" případně 15,6", ideální, menší nebo větší rozhodně ne. Je pravda, že výběr "nelesklých" noťasů je docela omezený, s tou grafikou jste mě nepotěšili, budu to muset ještě promyslet, abych se zbytečně neunáhlila :-/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tady
lenovo g550 to je on, doporučuju :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.