notebook pro sestru

Zdravim,
sestra mě poprosila,abych ji pomohl s výběrem notebooku/netbooku.Kupuje ho jenom kvůli vysoké škole.
Budeho používat převážně na psaní,případně poslech hudby,sledování filmů,internet.
Žádné náročné aplikace,ani hry.Chtěla by nějakou kvalitnější značku,delší výdrž baterie a aby nebyl příliš težký a samozřejmě s co nejnižší cenou. :???: Dík za odpovědi.

Obrázek uživatele TheALuminium

Doporučím to, co si sám budu kupovat http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66553

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já naopak doporučím http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61342 překvapila mě sedmihodinový výdrž letáku - bohužel cena byla přijatelní bez titulku "v ceně není Win XP za 3K" byl jinak za 5K a byl to ten samý - v Retě - ten dá slevu na všechno :D ale je to kvlaitní značka a má slušní parametry a na tvé požadavky super.. jinak doporučil bych ti koupit k tomu Sound Blaster X-Fi GO a EP-630 - zvukovka a sluchátka Creative - na hudbu perfektní - taky jsem si to koupil! plus ti dporučim myš Genius Ergo 300 a brašnu Belkin pro 12" NTB - mám ju taky a narvu do ní krámů!!!
jinak mám 9" netbook Fujitsu (bohužel ne vysněný ASUS) a jsem spokojen, na psaní do školy je to ideální, zahraju na tom, kouknu na filmex, připojim se na internet i kámošovi sthanu do mobilu MP3..
dej si ale bacha na počty USB - dva co mam já je málo! vem si to: fleška, myš, zvukovka a eště se sem tam najde třeba foťák nebo tiskárna a pak musíš odpojovat.. tři SUB jsou pro toto základ..

narozdíl od toho, co doporučuje Al je tenhle menší, lehčí, ale taky nemá DVD mechaniku.. ale záleží co vyhovuje sestře - já mám vše skopírované přes flešku a mechanika mi nevadí..

Obrázek uživatele Honza

Na co bude studentce vysoké školy zvuková karta se sluchátkama ? Nebylo by spíš jednodušší to zainvestovat nejdřív do toho ntb koupit něco kvalitnějšího a pak teprve dokupovat periferie ? Jinak souhlasím s Alem, v současnosti a nemít ntb, co mám bych o tom hp docela dost přemýšlel....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak řikal si že by na tom poslouchala music :) a tyhle levnější netbooky mají mizernou zvukovku.. třeba ten muj stojí dohromady celej asi tak dvakrát tolik co celá zvukovka.. takže se to nedalo srovnávat.. ale to je pro mě, já na to neměl uši, abych poslouchal ten otřesnej zvuk.. samosebou jsem to jen doporučil jako bombónek :) ale ten ASUS je perfektní book :) a i ten HP.. ten je ještě lepší, ale za to je to už víc než dvoukilová "mrcha", muj drobeček má 834g :)) pokud to chceš každej den nosid do školy a jako cennost i neustále po škole, tak se proneseš, kámoš má pětikilovou osumnáctku do školy mno :D

Obrázek uživatele Glaedr0

děkuju za přispěvky...ale ona chce něco s 12 obrazovkou...mám už dva favority:
Lenovo IdeaPad S12 :
http://www.lenovoshop.cz/lenovo-ideapad-s12-ulv2250-1gb-160gb-12-1-1280-...

nebo

Acer one 751:http://www.anucomputers.cz/?Mode=Sti&StiId=51138

můžete mi pls napsat ne/výhody každého z nich a který by jste si koupili??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hale, najdi si 12" ASUS nebo HP..
to lenovo - je to stavěný na VIA, toho bych se osobně bál..
víš, jakou má Acer výhodu? je to Acer :D i kdyby v sobě měl GTX280M a byl za 5K, nemusím ho vubec řešit ;) radím ti na Acer ani nepomýšlej :)

Obrázek uživatele Honza

Lenovo je perfektní volba podle mě... pokud nebudeš hrát hry ani spouštět náročné aplikace..... Acer zavrhuji...

Obrázek uživatele Glaedr0

stavěný na VIA znamená co??:)) ...tak od Aceru tda ustupuju
btw.máte špatný zkušenosti s ním??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

S Acerem mají špatníé zkušenosti většina lidí.. u ASUSu, HP, Lenova, Toshiby, máš smůlu na špatný kus, ale u Aceru štěstí na kus dobrý..

Via no jká nevím, není to ověřená platforma, myslím, že i C7 procík zaostává za Atomem a že Atom je šnek, fakt.. Intel všude cpe hyperthreadink, kterej to jen zhoršuje.. nezním nikoho, dky by zkoušel procesory a grafiky VIA a tak nevím, co od nich čekat.. rozhodně nižší kompatibilitu u garfik! ale ono ejsi vemeš Intel GMA 945, tak na tom taky nic kompatibilního nebude :D

Obrázek uživatele Glaedr0

tak ale pokud nebude hrát hry tak jí může bejt grafika skoro ukradená ne??..jinak je to dobrý notebook za tu cenu ne?

Obrázek uživatele TheALuminium

Solidní notebook na tu cenu i značku. IBM (Lenovo) je velmi kvalitní firma. Sice po startu systému bude operační systém zahlcen softwarem od IBM, takže je potřeba si to trochu probrat a udělat si v tom pořádek a něco případně odinstalovat, ale jinak jsou to kvalitní notebooky se silnou šasí. Těch čipů od VIA se nebojte, už jsem se setkal s grafikou s VIA a nebyla to vůbec hrůza ani s ovladači a softwarem :???:

Obrázek uživatele Honza

Já mam třeba osobně lenovo R61 a neřeku proti němu ani slovo.... Naprostá spokojenost a přiznám se,že se k němu zrovna nechovam hezky.... jak řekl Al ty šasi jsou perfektní a jsou dělany na nějaké to tvrdší zacházení, čili pro sestru jako dělané....

Obrázek uživatele petapl
[34447] acer

takže koukám že se vám nelíbí acer.... v mojí rodině na acerech jedeme všichni (2x notebook + 2x netbook a pak 1x notebook packard bell , 2x stavěný pc a 1x PC brave) co se týče servisu tak mi acer vyhověl zatím vždy... a to i u zmiňovaného netbooku aspire on a150 , který byl zakoupen v bazaru a když jsme ho zaslali na opravu s vadnou deskou za 20 dnů jsem ho měl zpět ZADARMO s novou...
Tak nevím ale acer se mi líbí...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, u Aceru je celkem náhoda, když máš zrovna dobrý kus, reklamovanost a zkušenosti mnoha lidí mluví za vše.. jinak momentálně jdu koupit našim do Rety monitor Acer za 3K, bohužl je to ale FullHD bez DVI což je vcelku rarita dnes :D Acer se všude snaží ušetřit na ceně, počítám,ž e tenhle monitor po záruce odejde.. a stejnak tak to očekávám i u všech jiných výrobků firmy Acer.. ale holt když je to pro rodiče a je jim jedno jaký to je, jen aby jim EMI záření z CRT nevypalovalo mozek při jejich čtení z 5-10cm to stačí :) a tak asi i u toho NTB.. a pokud s ním máš dobré zkušenosti, tak si ho kup :) jinak kamarád má lenovo g550.. má parádní grafiku Geforce 105M.. perfektní na rhy a vydrží 3 hodiny.. dělá se i ve verzi s integrovanou grafikou a ta vydrží 5 hodin, což je vcelku dávka solidní :) jinak je to ten věší NTB, je to patnácka, je lesklá, ale ani toho bych se nebál, vypadá vcelku božšky.. efekt leštěného kovu a lesku mě vždy uchvátí :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.