Výběr bezdrátového routeru

Momentálně mám SMCWBR14-G2, který bratr sehnal bůhví odkud z Aukra... jsou s ním od začátku ale problémy... Router je připojený k mému PC (Windows 7) přímo kabelem a všechny ostatní zařízení se připojují přes WiFi (2x notebook s Vistou, PSP, mobil LG Arena). Problém uvedu třeba z dneška... otec surfuje, vše v pořádku, já zapnu Steam a začnu si stahovat gamesu, co jsem si právě koupil, rychlostí kolem 1.7 MB/s a v ten okamžik je otec automaticky bez Internetu... většinou to řeší restartem a já tím, že stahuju, když nikdo jiný není připojený... tak mě zajímá, jestli je problém v routeru, který nedokáže tolik dat přenášet nebo co?

Chci si vybrat nový, nevyznám se v tom ale ani za mák, takže se řídím recenzemi/doporučeními... nechtěl bych do toho vrážet více než tisíc korun... nejlépe nějaký ověřený model...

Pár sekund hledání mi zatím vyplodilo tohle...:

D-Link DI-524
D-Link DIR-600

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
od koho máte internet ( váš provozovatel ) a garantovanou rychlost ? Podle mě bude problém v routeru, ale chtělo by to pro jistotu zkusit jiný, pokud máte možnost - jen prostě si pujčit a zkusit.

Obrázek uživatele lordfrikk

Od UPC, garantovaná je 15mbps, což odpovídá zhruba těm 1.7 MB/s. Jsem si na 99% jistý, že problém je v routeru, takže jen potřebuji poradit s výběrem nového.

Obrázek uživatele TheALuminium

Za mě tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31190 . S D-LINKem mám bohužel špatné zkušenosti, ale měl jsem v ruce pouze jedno zařízení od nich. S AirLive jsem zatím špatné zkušenosti neměl a LinkSys je prostě ověřená značka.

Obrázek uživatele Honza

Já mám doma dva D-linky a nemám s nimi problém.... je to o kusu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já se vložím do tématu - ono to může být routerem, ale může jít jen o blbé nastavení, hlavně co se priorizace týče.. třeba nemáš povoleno více spojenínebo stahování a přitom něco co dělá tatík.. ovšem se sítěmi zkuženosti skoro vůbec nemám toto mě popuze napadlo.. třeba to pomůže..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.