PC sestava na hry do 13 000Kč

hoj

Mám navrhnou taťkovi PC (bez monitoru a periferií) k vánocům a potřeboval bych vaše rady

PC bude převážně určeno na hry a surfování po netu, žádná práce s videem ani grafikou
Taktování CPU, GK: Spíše ne, ale jeden nikdy neví :)
Komponenty navíc: DVD vypalovačka
Periferie: žádné, všechno zůstává ze starého PC
Bez OS a disk postačí 320-500GB ... již má externí 500GB a zatím zeje prázdnotou

Cena max 12-13 000 Kč...

Mnohokrát díky za návrhy.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tze stárého PC? nezůstává aj třeba ta mechanika nebo skříň z toho PC?

jinak bych to viděl na dvoujádro AMD Athlon II 250, a k tomu třeba ATi Sapphire HD5750, 450W Fortron Saga II, ASUS M4A785D-M PRO - supr deska s EPU, 2GB ramek, později případně 2 dokoupuit, skříň nějakej Coolermaster, třeba 330, disk Western Digital Caviar Blue (Black je rychlej, ale Blue postačí), mechaniku LG DVD taky na Sata a bylo by to vše :) plus chladič na cpu kdybys chtěl taktovat, jak AC Freezer 7 je supr, ale nebál bych se velkýho AC Freezer Xtreme rev1 ten by uchladil čtyřjádro, takže bude velkmi efektivní a život procíku bude velký.. tu ATinu určitě s Vapor chladičem pokud by se velša do ceny, ramky Kingston 800MHz CL4 nebo Geil Black Dragon.. :) později vypíšu linky..

Obrázek uživatele xDx

Tak téměř celé noci strávené u PC jsem došel k
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=SBS01KAI01UD001P6L01U2X01R3Q...

Potřeboval bych to prosím zkontrolovat. Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten zdroj bude stát zaprd, Samsung disk ybchs i taky nevzal, možná bych zváčil Phenom II X3, nebo Athlon II X3 ale X4 nee.. ramky máš přehnaný frekvence, dej tam 800MHz DDR2ky a tu desku co sem ti psal a máš to vyřešené :)

Obrázek uživatele Peca

Takže ten zdroj je v poho, Sesonic dělá jedny z nejlepších zdrojů a tento je levnej a pro tuto sestavu bude vyhovující. Co se týče CPU tak bych vzal spíše Phenom II X3 920 BE. Ramky bych tam klidně nechal, proč tam dávat 800MHz (jak píše Tobi), když jsou stejně drahé. Jinak osobně se Zeppelinama zkušenosti nemám, ale vím, že lidi je dávají do sestav a jsou bez problému. Když disk od Samsungu, tak vzít F1ku (ten je dobrej, F3 jsem nikdy nezkoušel, tak nevím, ale bude to něco podobnýho), ale spíše bych hrábnul po WD Caviar Black 500G.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dobrá, dobrá :) ale ty 1600 sou zbytečně rychlé a určitě nebudou stejně výkonné jako dražší 1066 DDR3, nejde aby něco levnějšího bylo výkonnější (to umí jen ATi :D )
ten procesor jak peca (i já) říká je 720 BE.. (asi překlep :) )
jinak teda na DDR3 ramky desku Asus M4A785TD-M EVO..
co se zdroje týče, opět, ano, je to kvalitní Seasonic, ale viděl jsem testy a nedopadl nejlépe a hlavně 500W za 1000 a za 1600 bude tutově rozdíl.. Raději bych tam dal Fortron Blue Storm PRO.. přecijen máš tam dražší komponenty, je ptořeba aby byly kvalitně napájeny..
koukal jsem na testy AC Fusion a dopadl příšerně, to zvlnění,ttkeré házel bylo tak mocné, že by pálilo komponenty.. ten Seasonic bude díky své ceně tak maximálně 440W reálně.. nemá smysl dávat superkvalitní Enermaxy, ale rozhodně něco lepšího.. hlavně jesi budeš taktovat, a to BEčko je k tomu předurčeno jinak vem inčí procík.. ale tak o 600MHz na jádře minimálně natáhnout jde..
pak ale bys potřeboval chladič AC Freezer Xtreme ve své druhé revizi (první jde jen na AM2+ soket).. podmínkou BE je že budeš taktovat a podmínkou taktování je neBOXový chladič..
s diskem souhlasims Pecou, Caviar Black nebo Blue


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.