Volba grafické karty (*VYŘEŠENO*)

Zdravim, chci si trosku "vylepsit" pc a potreboval bych poradit .. mam CPU Athlon 64 x2 .. a chtel bych si koupit nejakou levnejsi zakladni desku aby mi tam sla grafika nvidia 8800gtx a nebo spis sapphire 4850 vapor x .. ted mam zakladni desku kde je patice AM2+ a chtel bych tuhle desku http://www.anacomp.cz/asus-m4a78lt-m-le-am3-760g-ddr3-vga-hdmi-matx_d415... a tady je AM3 vadi to necemu ?Dekuju

Obrázek uživatele Malignus

Ahoj. Ten CPU ti do desky nejspšíš nepůjde. Jinak co se týče grafiky, potřebuju vědět, jak výkonný máš PSU, ale nejspíš bych doporučil:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90792

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zdroj mám Crono 600W ,3GB RAM DDR2 A-DATA , a zakladni deska MSI K9N6SGM-V .. prave ze u ni si nejsem nejak moc jistej pisou tam ze ma PCI-E x16 ale jen kdyz je rychlost jako u x8 nebo neco v tom smylsu.. a taky jsem nekde cetl ze nepodporuje spustu Radeonu .. takze nevim .. prave jsem premyslel ze bych koupil zakladni desku treba s RAM ddr2 nejakou starsi jen aby tam byl PCI-E x16 .. ale do toho se mi moc nechce z duvodu reinstalace WINDOWSU. Ja to ani nechci na nejaky nejmodernejsi hry .. ty me ani nejak nebavi .. ja radsi ty starsi na nejlepsi detaily :D

Obrázek uživatele Malignus

Hm, tak s tou MB bude problém. nForce mělo výbec problémy s podporou Radeonů. Navíc ten zdroj se mi moc nepozdává (o výrobci jsem nikdy neslyšel). Asi takhle: Kolik seš ochotnej do toho investovat maximálně?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak minimálně čipset té tvé desky by měl všecko podporovat normálně (taky jsem jí měl), navíc výkon grafiky, kterou chceš koupit by nebyl limitován ani v případě PCIe 8x :)) Každopádně deska plné specifikaci PCIe 16x a nemůže fungovat 8x. Ale nejdražší grafiky bych do ní fakt nedával.

Ke tvému procesoru bych dal rovnou tu HD4850 Vapor-X z bazaru (nevím jak jsi na to přišel, ale zvolil jsi tu nejlepší variantu :-) ), ta deska by ji pobrat měla. Investovat do nové desky u tohodle "staříka" nemá smysl..

Ovšem ten zdroj je na vyhození.. sežeň si v bazaru Fortron Blue Storm II 500W, případně i nějaké obchody ho ještě za 800 prodávají, i když nejsou zrovna důvěryhodné.

Ta deska, kterou jsi si ty vyhlídl ti bohužel nepomůže, potřebuješ desku socketu AM2 nebo AM2+, tj aby měla DDR2 paměti (tenhle procesor nepřemluvíš ke komunikaci s DDR3). V případě nutnosti nové základovky (pokud by to tahle nevzala) bych asi popřemejšlel nad sice stejně šitózní, ale funkční ASUS M2N MX, kterou stále ještě mám (věnována bratrovi), která mi HD4850 Vapor-X perfektně baští.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

asi to udelam jak rikas .. skusim sehnat tu grafiku a dat ji tam a jestli nepujde koupim aji desku .. ale jak se tak divam tak Sapphire HD4850 nejak nemuzu najit... jakej je rozdil u tady te ? http://pc.bazos.cz/inzerat/9785943/Gigabite-HD4850-OC-1gbddr3256bit.php

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A jeste bych chtel vedet jestli je nejak moc velky rozdil mezi 1 gb a 512mb u toho Sapphiru .. nasel jsem totiz 512 .. bude to stacit ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten Gigabyte má o něco horší chlazení.. jinak jsou ale víceméně totéž (vyjma toho že z hlediska kvality věřím hlavně Sapphiru).. no, vzhledem k výkonu karty je ta 1GB verze poměrně zbytečná, záleží hodně jaké je cílové rozlišení a velikost tvého monitoru..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zdravim,tak nakonec je to verze od ASUS 512mb .. a slape nadherne .. jen jsem se chtel zeptat jaky jsou normální teploty ? .. abych mel prehled

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

do 80°C optimální, do 90°C snesitelné, nad 95°C nebezpečné, nad 105°C smrtelné... každý stupínek dolu jsou měsíce životnosti nahoru..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Cau , tak mam dalsi problem :D .. Koupil jsem si tu grafiku od asus a predchozi majitel na ni dal pasivni chladic Accelero takze teploty by meli byt nizsi a taky ze jsou ale problem je v tom ze v novejsich hrach jako je napr. Crysis 2 se grafika karta proste vypne .. rozsviti se na ni cervena dioda a nezbyva mi nic jinyho nez restart pc .. tak sleduju teploty v GPU-Z a nejvyssi teplota nez se gk vypla byla asi 69 stupnu,, ale tohle by snad nemelo HD4850 vypnout. Tak jestli by mi nekdo neporadil co s tim .. mozna je to tim zdrojem Crono kterej proste nestiha nebo uz nevim.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

První co udělej, vyhoď ten zdroj :)) Zkus sundat bočnice, ať to trochu větrá, případně na to dejchnout, záleží, jaké je tam Accelero, ale S1 to uchladit nemůže, pasivně v plné zátěži ne... Teplotní čidlo může lhát, záleží čím ho měříš..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

bocnice jsem mel sundane uz od toho co jsem tam kartu dal .. a docela dost ten chladis topí .. a je to Accelero S1.. a karta se proste pri 70 stupnich vypne .. nevis o nejakym zpusobu jak alespon o par stupnu schladit ten chladic :D .. stolni vetracek od vietnamcu?:D :D a foukat nim na chladic .. :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

normálně za 100-200 korun kup 120mm ventilátor, lépe nějaký Scytche, ale stačí jakýkoliv... Je i možné, že pasta pod chladičem je špatná, ale pokud na žebrech chladiče ruku neudržíš, tak bude pasta dobrá.. Zkus i jiné programy na to měření..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

napis mi prosim nejakej odkaz na ten vetrak.. ja jsem antitalent na hledani cehokoliv :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Začal bych tímto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70139 něco podobného doma nemáš?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

asi si ho poridim a doufam ze to pomuze .. a mohl bys mi poradit kam bych ho mel umistit ?

Obrázek uživatele Malignus

Tento větrák mohu doporučit z vlastní zkušenosti: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51219

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To já taky, ovšem taková cenovka asi není pro nás vyhovující :D

Jinak na to Accelero? normálně doprostředka, ono se to ofoukne celé.. mám pocit, že to Accelero stejně není o mo větší (12x14cm?) Pro jistotu si jej změř a ověř dostupnost místa ve skříni..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A jeste nez ho koupim ,, porad jak ho mam na to Accelero pripevnit v tomto se moc nevyznam .. diky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Drátkem v bůžírce třeba :)) Normálně ho na to accelero polož (podivej se na Accelero T1/T2) a přidrátkuj za co to půjde, o to víceméně nejde... chce to drátek v bůžírce, pokud bys jel přes plošňák karty aby ti to nezkratovalo..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Takze vetrak jsem si koupil ,pridelal a teploty klesly nadherne. .. Takze dekuju za radu ..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zamálo :-) Kdyby všechny problémy byly tak "komplikované" :))