Který z těchto ntb? (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den
Budu měnit současný ntb HP Probook 4510s /intel core 2 duo, ATI 4330, 320G-7200 (nechávám jej synovi). Potřeboval bych poradit který z těchto ntb by byl nejvhodnější. V těchto věcech se moc nevyznám. Díky práci jsem teď často mimo domov, takže ntb často přenáším nebo spíše převážím v autě. Velikost 15,6“. Částka kterou mohu investovat je kolem 20 000,-Kč. Jediné hry co hraju jsou X2 a v poslední době Mass Effect1,2 a byl bych rád, kdyby na tom běžela i 3 a nepotřebuji u nich max detaily:-) na to mám stolní pc. Občas se potřebuji připojit na LCD televizi, takže HDMI. Jinak běžná práce, úprava fotografií ve photoshopu a pokud se potřebuji učit, tak mám často ntb v posteli:-) a 4510s má nasávání vzduchu přes vršek a to mi vyhovuje. Něco jsem pohledal na netu a na Alza.cz a našel tyto

http://www.alza.cz/hp-probook-6560b-d226762.htm

http://www.alza.cz/hp-probook-4530s-d237025.htm

http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge-e520-cerny-1143-5wg-d236279.htm

Jen jsem ani u jednoho z těchto ntb nedohledal způsob nasávání vzduchu.
Předem děkuji za informace.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, nemám ponětí, co je to "X2", ale Mass Effect není z těch úplně nenáročných her.. Každpádně při jistých kompromisech v detajlech jej rozběhá skoro každá neintegrovaná grafika...

Pokud ty NTB srovnám, graficky jednoznačně vítězí ten třetí a záleží, čemu dáš přednost, protože ve hrách je to vždy grafika, kdo je pozadu, ve většině aplikací pak rozdíl výkonu mezi procesory stejně nepoznáš, jsou to jen procenta, která bys pocítil leda při opravdu stoprocentním zatížení procesoru (přičemž hra je stoprocentní zátěž grafiky), což se u tebe asi čekat nedá.. Takže otázka, jestli dáš přednost ryze hernímu výkonu, nebo hodně tento výkon oželíš, aby jsi získal pár sekund pro normální práci..

Ten první z nich je také na hraní trochu méně výhodný, má nejen slabší grafiku, ale ještě vyšší rozlišení, takže o to větší zátěž.. je to takový multimediální přístroj na filmy, občasné hraní atd..

za sebe bych volil třen třetí, pokud tě vůbec nezajímá například životnost baterie atd.. Je z nich celkově nejlepší, nejvyváženější..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky za odpověď.
X2 je vesmírný simulátor (něco na způsob Elite z dřívějších dob:-).)Není moc graficky náročný. Baterii moc neřeším, stačí mi výdrž kolem 3 na běžnou práci nebo max na jeden film. Spíš mne zajímá jestli je ten 3 ntb (Lenovo) mechanicky odolnější než ta HP-čka a nebo jsou na tom zhruba stejně. Vím, že v této cenové kategorii nemůžu chtít zázraky:-). Co do odolnosti jsem byl s ProBook 4510 celkem spokojený. Na moje potřeby to stačilo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jsou na tom vcelku stejně a patří ještě s ASUSem a Sony k tomu lepšímu..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ok.
Díky moc za rady. To je vše.