upgrade PC

Dobry den, planuju upgrade PC, potreboval bych poradit.. pc je na hry

Procak : Amd phenom II x 4 955 - 975 (ma cenu kupovat vyssi radu? neni tam jen nepatrny rozdil v taktu?)

Nebo se vyplati investovat spise do intelu? treba Core I7 2600K?
Potom jeste sestijadro od AMD, ale to si myslim ze stejne vetsina her nevyuzije...

deska : ASUS M4A88TD-V EVO tahle se mi libi, potrebuju sata 3, mam HDD sata 3, ale prijde mi zbytecna integrovana grafa, tak jestli neni podobna deska bez.

Pameti nak neresim...
Grafiku mam GTX 460, ta mi prijde zatim dostacujici...

chtel bych investovat tak do 7.000,- diky za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68230] upgrade PC

Určitě u her je sestava založena na grafické kartě.. GTX460 pak není žádné dělo. Postavil bych to kolem Sapphire Radeon HD6870 Vapor-X, pokud jsme schopni se k němu finančně dostat, jakože asi ne. Ale pod HD6850 Vapor-X se asi z finančního hlediska nevyplatí jít.
Podstatná je phlopříčka a rozlišení monitoru - pokud máš menší, HD6770 udělá dostatečnou službu..

Finančně bys za Core i7 s deskou dal kolem 9K, což je trochu za limitem víceméně na celou sestavu. Bohužel Intel má šíleně předražené desky, jinak by to byly cenově i výhodné procesory. Jejich výkon na hry (a kor se slabší grafikou) je ale naprosto nepotřebný a stejnou službu udělá "mikroskopický" Athlon 640. Bohužel Phenomy i Athlony končí a zdražují, jelikož jsou stále dost žádány (hodně díky zdejší poradně :)) ).. AMD FX "Bulldozer" jsou pak jistí kapitola sama pro sebe. Faktem je, že jsou komplet nové a současné aplikace je "neznají" a neumí je naplno využít. Nové aplikace, pokud se s nimi budou vývojáři obtěžovat pak budou podstatně výkonnější. Vidět je to třeba na serverech, kde Bulldozery excelují, protože serverové aplikace je využít umí. Pro většinu aplikací je i tak výkon zbytečný a bavíme se jen o renderovacích grafických, audio a video programech, eventuleně hrách se silnou fyzikou (GTA IV, BF3). I tam je ale výkon takového cenově velmi přijatelného AMD FX-4100 dostatečný.

Pokud nějakou solidní desku, rozumná je ASUS M5A97 PRO, špičkou je M5A99X EVO.
Ramky bych řešil taky, Kingston HyperX nebo Corsair Vengance 2x2GB 1600MHz CL8 (dejme tomu i CL9) splní naše požadavky. ( www.PCPoradenstvi.cz/obecny-pruvodce-vyberem-operacni-pameti-ram )
Požadavek je ale i na zdroj - musí být nejen dost výkonný, ale taky trochu "kvalitní".. K téhle sestavě patří něco jako Fortron Black Power 450W, pokud nemáš v plánu větší taktování.. ( www.PCPoradenstvi.cz/jaky-vybrat-zdroj-do-pc )

Pevný disk, který asi máš, pak už ovlivňuje pouze ryclost spouštění systému, aplikaí a her. To že máš SataIII ještěneznamená, že SataIII vyloženě potřebuješ - pokud to není SSD, SataII nebude tvůj disk limitovat.. Každopádně AMD 900 čipsety již pouze s nativním SataIII..

Obrázek uživatele sasha.cz
[68231] upgrade PC

No koukam na moji GTXku a ma stejne parametry jak ta ATIna, no a myslite ze ma cenu kupovat treba Amd 965 a vyssi? nebo staci 955 a nataktovat....je tam rozdil jenom v taktu?

Obrázek uživatele sasha.cz
[68232] upgrade PC

a nebo tohle? vyuziju to treba v BF3? cetl jsem ze to jeste neni k vyuziti....bude to lepsi nez phenom 970 BE?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=98489

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68233] upgrade PC

V některých hrách může být třeba Phenom 980 výkonnější, ale prakticky v drtivé většině je uplně jedno, jaký máš procesor, od Athlonu 640 jsou na všechny hry (vyjma specifických, jako GTA IV) dost výkonné a FPS je stejné.. Záleží na tom, jak dobře hra procesor využívá.. To se asi u starších her zlepšovat nebude..

Phenomy nedoporučuju záměrně, protože 960BE má stát (stával) 2600 a za aktuální cenu je nemyslitelný a všechno nad už je sakra předražené.. Pokud ho seženeš za 2600, tak ok.. Přetaktovat je pak samozřejmost :))

Nevím, co myslíš těmi parametry, rozhodně stejné nemají. Ale tohle nemá smysl řešit, protože ty parametry nejsou shodné. A nejde o parametry ale o to, jaký s nimi má karta výkon. A HD6870 spolehlivě zostudí GTX460 jak výkonem, tak spotřebou a topivostí, tak hlučností a cenou..

Obrázek uživatele Peca
[68234] upgrade PC

No ve hrách to jedině poznáš, kdyby jsi měl výkonější grafiku a nějaký ten Athlon by ji třeba nedokázal narmit, pak by to bylo znát, ale to nebude případ 460ky.
Jinak 6870 není o tolik lepší než 460ka. Když se potaktuje dejme tomu na úroveň 560ky, tak 6870ku předskočí. Jasný 6870ku taky můžeš potaktovat, ale její takty jsou už tak nastaveny dost vysoko a o takový skok to nebude, jenomže ne taky každý taktuje že.
Na zahrání ta 460ka stačí pěkně a jelikož je už doma, tak není co řešit. Každopádně přechod z 460ky na 6870ku je nesmysl, to se nevyplatí.

K CPU a desce. Jelikož investice je těch 7k, tak nemá smysl uvažovat o Intelu, no možná nějaké i3 by se dalo ještě použít (výkonu to má dost, ale nejde taktovat) nebo tedy FX-4100 + desku s 990kou chipsetem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68235] upgrade PC

Jaj, nevšiml jsem si, že GTX460 už máš... Pak není z hlediska grafiky moc co řešit no..

Obrázek uživatele sasha.cz
[68236] upgrade PC

Takze by jste mi poradil tohoBulldozera? Cetl jsem tady ze pro nej zatim neni vyuziti, jsou vykonejsi nez phenomy? prijde mi divne ze jsou ty bulldozery levnejsi nez phenom, no takhle, upgraduju kvuli Battlefieldu 3, muj core 2 duo uz trochu nestiha....mohl bych sehnat I7 2600K za 4000,- vyplati se to?

Obrázek uživatele Peca
[68237] upgrade PC

2600k za 4k je super do toho bych klidně šel.
Pak ti ale zbyde pouze 3000 na desku a paměti a to je málo...je škoda provozovat takovej procesor na levným základu.
Jinak ten FX-4100 má výkon asi jako ten Phenom.

Obrázek uživatele sasha.cz
[68238] upgrade PC

Asi? :) je tedy lepsi phenom 970? nebo fx 4100? poradte primo nejakou desku please.....

Obrázek uživatele Peca
[68239] upgrade PC

980ka je o chlup silnější, FX-4100 má výkon cca kolem 960ky Phenomu.
Záleží za kolik tu 980ku seženeš. Deska tu už někde byla zmíněna ASUS M5A99X EVO.

Tady si projeď recenzi a udělej si o tom obrázek.
http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/22341-amd-bulldozer-t...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68240] upgrade PC

Ve hrách sou ty procesory na tom víceméně stejně, jak vidíš. Ve většině her není vidět rozdíl mezi Phenomem 955 a i7 2700K.. To proto, že brzdou u drtivé většiny her je vždy grafika.. Bulldozer je v současné situaci při stejném taktu stejně výkonným 4jádrem, jako Phenom, bohužel 6 a 8jádrové verze ve hrách stále figurují jako 4jádra (což je chyba samotných her) a stejně je to jedno, hru stále spomaluje grafika.. A jak říkám, výkon poroste, pokud jej nějaká aplikace začne správně používat..

A k GTX460 i7 opravdu nemá smysl, byť za 4K je to krásná cena..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68242] upgrade PC

Ne že by zrovna patrioti byli ideální ramky - jsou s nimi jen problémy.. Corsair nebo Kingston jsou osvědčené..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68244] upgrade PC

Osobně mám DDR2 verzi Geil Black Dragon, ve své době patřily mezi špičku a to jsou bezchladičové.. Ale jaké jsou teď nevím a tyhle modely jsem nikdy neviděl.. Co do výkonu je jedno, jaká bude kombinace, ale ta druhá může být lepší z hlediska šetření pamětí, respektive když jedna odejde, stále máš 6GB, respektive 4GB, ale stále dualchannel... Z hlediska chlazení je to lepší, když jsou sloty dále od sebe, v opačném případě 2x4GB je lepší.. Kdybys pak chtěl pomýšlet na 16GB (asi nesmysl), tak je volba jasná...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.