Upgrade motherboardu

Dobrý den před rokem a něco sem si skladal PC a je čas na upgrade. Mám AMD Athlon II X4 640 3.0 Ghz,DDR 2 kingston 4 GB RAM a Radeon HD 5850 ve verzi Vapor-X 1 GB... Grafika je velmi vykonna a tak me zajima kdybych koupil jen novou základni desku se socketem AM 3 abych tam mohl dat tenhle procak a k tomu DDR 3 pameti s vetsi frekvenci rekneme 1666 Mhz jestli ta deska s tem ramkama mi zlepsi vykon ve hrach ptze uz nehraju novy pecky vsechny na max jako pred rokem. Mám 22 Asus monitor a hraju vzdy v nejvyssim rozliseni. 1680 . 1050 myslim. Bude ten výkon znat? Hlavne ty ramky jestli mi pomuzou ptze grafika jeste muze v kazdy hre. Dekuji za odpoved . :-) :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, procesor je proti tejhle grafice už lehce pomalejší, chtělo by to Phenom 960BE nebo tak něco.. Bohužel výroba Phenomů byla ukončena.. A cokoliv jiného zatím nemá moc smysl kupovat.. Ramky ti asi nepomohou a deska - no zajímá mě, jakou máš... Aji zdroj mě zajímá..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Deska Asus M2N Sli. Zdroj Fortron 550W. Takže kdyz mam pomaly ddr 2 tak rychlejsi mi nepomohou?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ony nejsou zas až tak pomalý. Ve hrách to víceméně nepoznáš, i když ano, ramky máš za litra, desku za dva litry, procál za tři litry... Klidně by to šlo, ale útrata by byla větší, než zisk..
Jak na to ale koukám, pro nový CPU se stejně nové desce nevyhneš.. Pokud takhle nechceš ještě chvíli vydržet, tak ASUS M5A97 PRO (lépe M5A99X EVO do budoucna), 2x4GB 1600MHz CL8 (Kingston HyperX, Corsair Vengance), a Phenom x4 960BE, nebo cokoliv co seženeš okolo, 975 už je asi moc drahej..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak ja s tim asi jeste chvili pockam nez nasetrim vic a koupim i5. Dekuju

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

i5 je zase zbytečně předimenzované a předražené..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.