Sestavení nového pc

Ahoj, kamarád potřebuje poskládat počítač, maximální limit je 8.000,--Kč. Počítač bude používat převážně na hry. Operační systém nepotřebuje a nevyžaduje ani veliký pevný disk, stačí 500Gb. Doufám, že mi Tobias dobře poradí :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Uvědom si, že 3000 vyplázne dneska za povodněmi předražený HDD - 500GB WDC Black LX..
A zbytek? Litra za kysnu (stejnou jako ty), zdroj za víc než litra.. A víc už si nekoupí... Pod 12K se nedá sestavit cokolic, co má smysl a kde by se dalo mluvit o hrách.. Potřeboval bych trochu specifikovat, na jaké hry a v jaké kvalitě a rozlišení pomýšlí.. Protože tady se snad nevejde víc než AMD A8, což neni zrovna herní mašina..

Obrázek uživatele Mikynka

Já jsem věděl, že je to trochu málo peněz :-) No hry tam chce hrát v rozlišení 1920x1080, tedy fullHD, stačila by mu střední kvalita. Vím, že se ti to nebude líbit, ale zkusíš něco sestavit do tý ceny? Klidně na úkor, skříně, zdroje a lepšího HDD. Víc si nemůže dovolit investovat, takže strop je 8 tisíc, děkuju ;-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ber to takhle... Pokud nesejde na kvalitě, může si koupit cokoliv. Na to mě nepotřebuje. Já bohužel neumím doporučovat šmejdy, protože pak vlastně nikdy nebude mít pořádnej komp. Chce to aspoň částečně založit na dobrých komponentách, které nebude měnit a jen časem něco dokoupit - měnit ty špatné a ošizené věci.. Ale když bude šmejd nahrazovat šmejdem a bude mít v kompu jenom šmejdy, nikdy se nikam nedostane.. Chápeme? :-)

Naočkuj ho, ideálně ho sem rovnou dokop, napíšu mu vyčerpávající A4ku argumentů :)) Ať šetří eště, protože z tohodle může bejt jenom nešťastnej.. Se podivej na to svoje.. Máš s tim nějakej problém? Pokud jo, nepochlubil jsi se, ale jinak to funguje skvěle.. A to jenom proto, že se na tom nešetřilo.. A teď si vem, že totéž si neska koupís za 14K a kolik ty jsi do toho dal.. Za 12K jde mít fakt už docela solidní stroj, jmenovitě Phenom 960, HD6870 Vapor, 4GB ram, 450W zdroj.. Dost bordel tam v tom dělá ten disk, páč stojí 2,5x víc, než stál..

Obrázek uživatele Mikynka

Já s tebou jedině souhlasím, dneska mu ještě řeknu a ať ti sem napíše a uvidíme, jestli ho k něčemu přemluvíš :) S tou cenou mojí sestavy jsi mě nepotěšil, já za ní dával 21k, jde to rychle dolu, ale šlape dobře :).. Zatím jinak díky ;-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Fajn, dej mu ji jako příklad.. Třeba ho to přiměje se zamyslet.. Ináč tu cenu jsem tipl, nepamatuju si přesně, co jsme k tobě dávali, ale minimálně o ty 3K bys to měl levnějc.. Teda nepočítám disk.

Obrázek uživatele tafitek

Já tě zdravim to jsem já ten nemajetnej :D Říkal jsem mikynkovi že do toho nemusíš počítat HDD ten si seženu levněji. A bez toho HDD by se do tech 8,5K dalo něco pořešit? Fakt bych něco potřeboval a ty jsi prý na tohle odborník :) Děkuji za odpověď :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Počítej... Najdi si v obchodu M5A97 PRO, Phenom 960+, 4GB ram, HD6870 vapor, 450W zdroj, skříň za litra, chladič cpu Tranquillo... kolik to vychází? tušim tak 11K

Obrázek uživatele tafitek

No nic no tak já si to složim z šitů jak ty říkáš no. Jen jsem chtěl odbornou pomoc a koukam žže ty nejsi odborník na pomoc ale týpek co tomu fakt rozumí a ví co je moc dobrý... Ale netušíš co to je nemít peníze a chtít věc která člověku udělá radost za pár korun. Já sem chtěl počítač za 8 tisíc na kterym rozehraju world of tanks na plný detaily a aby makal na 100 procent... No nic zjistim to jinde. Ale děkuji ti za názor :)

Obrázek uživatele levapcz1

Neboj, něco tu postavíme ;)

Jde tu hlavně o to, že pak už je velký výkonnostní skok dolů. Ale pokud trváš na své hranici, tak pojďme skládat. Já osobně bych to udělal takto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_14NV01135S0115RK011AN20114V... nejsem zas tak velký odborní (Rozhodně věř TOBiASovi) ale tato sestava by ti měla poskytnout slušný komfort. Samozřejmě tu máme dost kompromisů, ale díly jsou kvalitní - a o to tu jde. Intel Celeron rozhodně nepatří mezi nejsilnější, ale postačí ti. A myslím, že upgrade na Sandy Bridge by neměl být problém. Deska je použitá "kvalitní". 4 GB RAM je luxus a ta grafika ti postačí. Uvidíme, jak se k tomu vyjádří TOBiAS, ale takhle by to mohlo jít ;)

Obrázek uživatele kolomlyn

Myslim, že ATIna by byla lepší pro tuhle volbu...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.