Schválení sestavy

Ahoj
Chtěl jsem se poradit jestli je tato sestava tak nějak +- vyvážená a jestli neudělám špatně když jí koupím. diky moc za jakoukoliv radu.

Obrázek uživatele kolomlyn

Musíš sem hodit jednotlivé odkazy :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

počítám, že sestava na hry.. jaká je celková cena sestavy? jaký máš v plánu OS? bude teda na hry?

co bych změnil je disk - stačí nám SataII protože deska SataIII stejně nemá, zdroj na Fortron Black Power 550W a pokud máš v plánu taktování grafiky a procesoru, tak ve určitě Phenom 955BE a pak nějaký lepší chladič..
nikde nevidím bednu - tu máš? jakou?

Obrázek uživatele mevo

jjpc je spíše na hry. S penězma jsem se chtěl motat kolem 12 000 bez daně. jinak stím taktování jsem si tady otom už něco četl a určitě bych to asi zkusil ale potřeboval bych pak otom asi nějak poradit nikdy jsem to nedělal.OS mám windows 7. Bednu mám ale je už trochu starší tak nevím jestli by vyhovovala ale je to, myslím středně velká bedna se 4ma slotama na mechaniku, pruduchy nikde nemá jen vzadu je dírkovaní.

Obrázek uživatele mevo

Takže jsem vyměnil zdroj na Fortron Black Power 550W a procesor na AMD Phenom II X4 955 Black Edition jak jsi řekl a s cenou jsem ted na 12 000 bez daně. ještě tam nemám žádný chladič teda.
jinak veškerou kabeláž atd.. dostunu ke komponentum ??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no asi bych tě donutil, minimálně v průběhu času tam ještě kopnout novou bednu (pokud nedokážeš napsat nebo vyfotit jakou přesně máš) a sice něco typu Cooler Master Elite 310 RC, k tomu jeden větrák dopředu (vzadu je) Scythe Kama Flow 2 900rmp 120mm, jako chladič procesoru pak AC Freezer Xtreme rev2.. celkově investice +2K (s daní) a rozhodně to není zbytečná nebo bezdůvodá koupě.. bez toho chladiče se do taktování ani nepouštěj, alespoň ne v případě procesoru, grafiu můžeš, ale pokud není skříň dobře větraná s použitelným airflow, tak ji moc nepopoženeš a budeš na 80°C, které volím jako hraniční a dál už bych ji nehnal..

kabeláž dostaneš, Sata je u desky, napájecí u zdroje navíc interní kabely jsou modulární, takže nepřekáží a daj se dobře zarovnat, aby airflow nekazily..

Obrázek uživatele mevo

ok sestavu jsem ještě doplnil zmíněnou bednou i chladičem a jsem na 13 600 bez daně což je opravdu hraniční :-) ale radši si nechám poradit od někoho kdo ví očem mluví. Bednu mam ale už je cca 7 let stará a tak nevím zada by byla vubec vhodná. jinak moc diky za rady a chtěl jsem se jen zeptat jestli by mě tu pak někdo poradil s tím taktováním až budu mět sestavičku doma . diky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jsem rád, že jsem tě přesvědčil :)) ono je to pro tvoje dobro... staré bedny počítají s malými větráky, které jsou hlučné, zato tyhle velký maj stejnej průtok a díky menším otáčkám jsou fakt tichý.. kvalita a pevnost bedny už záleží na tom, co to bylo, ale pokud to byl značkový počítač z obchoďáku atd, tak to moc pevná věc stejně nebyla..

na taktování pak taky kouknem, v sekci Tuning/modding :)) pokud chceš ale výrazněji taktovat i grafiku, už by nebylo od věci přihodit i jeden ten Scythe dolu do bočnice pod grafiku.. ten se ale určitě dá dokoupit až časem, až se v taktu trochu zběhneš, otrne ti a budeš ochotný jít s frekvencema výš..

Obrázek uživatele mevo

ok tak mám objednáno :-) tak zase někdy při taktování :-) diky AHOJ

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

měj se a užívej výkonu :))
možná by nebylo od věci si pro jistotu koupit tubičku pasty AC MX-3 kdyby se ti montáž chladiče zrovna nejvíc nepovedla, resp pro taktování by možná bylo lepší nahradit tu přednanesenou AC MX-2 a lépe nanést (bobeček doprostřed a chladičem vytlačit až ven a nehýbat) a taky se ti bude hodit za pár měsíců při čištění chladičů, když bys je chtěl z CPU a grafiky sundat atd.. vydrží 4 aplikace..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.