Router či modem?

Zdravim radce. Chci si poridit internet od UPC. Predchozi majitel bytu nechal nainstalovat za vchodove dvere krabicku, ze ktere vede datovy kabel do loznice. V obyvaku je zase vyvedeny kabel na jehoz konci je krabicka se tremi vstupy. V jednom mam zapojenej kabel z TV pro antenu. Dalsi dva maji popis DATA a R. Data je kulatej, R vypada jak koaxial. Majitel mi rikal, ze v teto krabicce mel zapojenej jak tv tak i internet pro PC. Chci vyuzivat wifi jelikoz doma mame tablet, notebook, stolni pc.Jake mohu vyuzit moznosti? Lze pripojit vse na tu jednu krabicku v obyvaku a koupit wifi modem nebo pripojit wifi router k dat. kabelu ktery mam v loznici? No a hlavni dotaz, co mam koupit. UPC nabizi modem za 2000 coz se mi zda dost. Predem diky za odpoved.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, ta krabička teda patří UPC? Pak budeš muset od nich dostat krabičku, kterou připojíš koaxiálem do DATA ( F-konektor), dál z jejich krabky už bude normální kabelové připojení s RJ-45. Pak můžeš použít jakýkoliv wifirouter co budeš chtít.

Obrázek uživatele mmfmoc

Nemusíš si nutně kupovat modem od UPC, dají se sehnat i použité za rozumější částku. Např.
http://pocitace.aukro.cz/upc-modem-cisco-3208-i3657847666.html
Do tohoto modemu zapojíš koaxiálem zásuvku Data - jak píše Michal Čížek.
Z něj potom ethernetovým kabelem do wifi routeru. Záleží za kolik by sis ho představoval a jaký tarif od UPC máš. Např.
http://www.czc.cz/tp-link-tl-wr1042nd/109828/produkt
Je docela dobrá volba, ale mám dojem, že s firemním firmwarem neprotlačí celých maximálních 240Mbit do LAN.

Obrázek uživatele Milhaus

Rychlost budu mit 120 mega/s. Wifi router je ok. K te jejich krabicce je teda nutny nejaky modem? Mam hledat nejakou konkretni kategorii?

Obrázek uživatele mmfmoc

Ano bude, ta krabička pouze rozděluje pásma, podle toho, jestli se jedná o data, tv, nebo fm. Potřebuješ kabelový modem. Buď ti ho dodají UPC (ale jak říkáš, cena je okolo 2K) nebo můžeš zkusit sehnat použitý jinde. Za něj píchneš na ethernet ten wifi router (např. 1042)..

Obrázek uživatele Milhaus

Tak internet už běhá. K té rozdělovací zásuvce mi připojili to jejich zařízení a není třeba další wifi router. Wifi už chytám přímo z té jejich krabky. Díky za pomoc.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.