Prosím o rady nad novou sestavou.

Dobrý den,rád bych si sestavil pc,proto vás tady prosím o rady,jestli mnou vybrané komponenty jsou vhodné a počítač pojede na 100%.popřípadě co by jste změnili.Budu rád když mi poradíte. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=JHV01QLH01ZM601CJO01X3501RR7...

EDIT by Mozek: Smazána duplicita..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Celkově to vypadá dobře, počkej na TOBiASe..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

než začnu upravovat, zeptám se na účel.. hry? očekávám hry, takže bych upravil takto:

základní desku bych použil Sapphire Vapor-X Radeon HD5770..
a vše podpořil pořádným zdrojem Fortron Black Power 550W..

máme nějaký finanční limit? moje zázada je nestavit nejvýkonnější počítač v dané cenové hranici, ale použít kvalitní komponenty, jež zaručují vysokou životnost, výborné provozní vlastnosti, stabilitu a velké možnosti pro upgrade..

ke skříni se nebudu vyjadřovat, záleží hlavně na designu, ale pevnost se od ní čekat nedá.. každopádně chlazení u ní nebude zásadní problém, takže proč ne.. skříně CoolerMaster, například Elite 310 RC, je s kvalitou a chlazením poněkud jinde..

pevný disk asi bude sloužit jako systémový, takže bych si určitě připlatil na WD Caviar Black 500GB..

cenově jsme se určitě posunuli kus jinam, pokud by to byl problém, řekni kolik musíme ušetřit a ušetříme..

k disku není potřeba Sata kabel, deska obsahuje v balení dva, takže i k mechanice bude stačit..

EDIT vyměnil jsem desku, nějak jsem se při výběru sekl a zvolil DDR2 verzi, až teď mi to došlo.. jsem si zaměnil témata..

Obrázek uživatele petan1717

Ano,máš pravdu,pc by měl sloužit k hraní.No cenový strop by měl být těch 15-16tis.Na tebou doporučené změny se podívám a spočítám kolik by to bylo cenově navíc.Díky za příspěvek.

Obrázek uživatele petan1717

S úpravama by comp vyšel na +- 17600,- To je už je na mě bohužel moc,můj strop by měl být max 16tis.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže začneme skrouhávat.. začneme tedy tím, že tak silný proesor nebudeme potřebovat.. po čase může dojít k jeho výměně.. až přijde ten pravý čas, budou už šestijádra standardem..

na hry bude asi nejvýhodnější AMD Phenom II X2 555 BE, určitě se bude dát hodně přetaktovat a je tu 50% šance na odemčení plného čtyřjádra a získání tak až Phenomu II X4 965 BE, ale pravděpodobnější je 75% šance na odemčení alespoň tříjádra a získání tak Phenomu II X3 720 BE, oba pujdou dále taktovat..
hovořím podle veřejných statistik, protože opravdu 75% lidí odemklo alespoň jedno ze dvou zamčených jader tohoto procesoru!

tím bychom také ušetřili 1200, 200 zpátky jsem nahnal na desce, která bude tak trochu připravená na budoucí upgrade, stále nám tedy schází 800.. jenže kde ubrat? byla by velká škoda ubrat na disku, protože ten asi budeš nahrazovat ze všeho nejmíň, i když se asi nahrazuje nejlépe (použije se starý i nový disk, nový jako systémový, starý na data).. velká škoda by byla ubrat z grafiky s Vapor-X, která se do takto levné sestavy velice hodí, protože má orpavdu skvělé možnosti přetaktování, každý výkon navíc za tu cenu je určitě oceněn, že? na desce šetřit nehodlám, na zdroji už vůbec ne.. skříňi je to vcelku jedno, tak stojí na zemi/stole, nehýbe se, takže i stalátový cedník by stačil..

chladič na procesoru by tolik žádoucí nebyl, ale pokud by jsi chtěl přetaktovávat, nebo rovnou odemykat jádra, určitě by se vyplatil..

z ramek také nemá smysl slevovat, 2GB by zas bylo málo i kdyby se brzy dokoupily..

jak to vidíš do budoucna s chutí k upgradu? pokud by ti nevadilo v budoucnu upgradovat disk, nebo prosě oželet delší načítací dobu her, a také výměna procesoru, protože to dvoujádro na dnešní hry stačí, ale u GTA IV už se jedná o omezující prvek a u her, které brzy začnou přicházet, (pokud se s herní scénou něco stane a hry zas přestanou být jen pro zisk) už tenhle procesor bude mimo.. ale jsme u sestavy za 16000!

pak už jen omezit se na Fortron Black Power 450W, ale těch 450W by tě mohlo mrzet později z hlediska upgradu.. jedná se sice o poctivých 450W, ale za pár let už by se chytat nemusel, i když stačí i pro velmi nabušenou sestavu dneška.. tvoje sestava si neveme (bez přetaktování) nad 300W.. po přetaktování je ale schopna to trocu prožrat a i zde by se 550W hodil více.. musíš si ujasnit priority.. ale v této cenové hranici je přetaktování opravdu jedna z nejlepších cest, jak si s výkonem polepšit, kor s komponenty, které k tomu přímo vybízí!

pak už snad jen vzít menší verzi desky, ale do budoucna určitě se hodí, když má deska dostatek volných PCI sběrnic, jednu zakryje dvouslotová grafika a nezbývá skoro nic..

tím by se ušetřily ty poslední 200..

ujasni si priority, ale z mnoha důvodů, které ti rád vyjmenuji, by se vyplatilo objet babičky a limit posunout na těch 17500! pak by to byla bezvadná sestava bez kompromisů, kde by za 2-3 roky byl dobrý čas pro výměnu grafické karty..

Obrázek uživatele petan1717

Zvážím obě varianty,jestli ušetřit a nebo si připlatit :-) V každém případě ti moc děkuji za cenné rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

až se rozmyslíš, dej nám vědět..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.